Prezentare top lentile de contact Ianuarie 2022

1

 • ACUVUE OASYS® sunt lentile de contact de contact cu înlocuire bi-lunară ce fac parte din familia Johnson & Johnson, renumit producator din industria cosmeticilor și din industria oftalmologică destinată fabricării articolelor optice. Aceste lentile sunt echipate cu filtru protector UVA și UVB. Prin urmare, una dintre beneficiile demne de evidențiat a acestei mărci de accesorii medicale oftalmologice se reflectă în capacitatea acestor produse de a bloca peste 98% din radiațiile ultraviolete dăunătoare UVB și până la 86% din radiațiile UVA. Un al beneficiu al acestei mărci de lentile de contact este asigurat prin tehnologia modernă Hydraclear asigură un confort maxim de utilizare și un nivel ridicat de hidratare. Produsele vin ambalate în cutii a căte 6 bucăți, care sunt destinate utilizării continue. O pereche de lentile poate fi purtată până la 2 săptămâni maxim.
Verifică

2

 • ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM 6 buc. sunt un set de lentile lunare destinate persoanelor diagnosticate cu astigmatism și care au nevoie de hidratare suplimentară a ochilor și protecție sporită contra acțiunii agresive a radiațiilor ultraviolete. De asemenea, sunt indicate și persoanelor care petrec timp îndelungat în fața calculatorului și au de suferit de pe urma uscăciunii oculare. Sunt lentile torice bi-lunare, a căror principală proprietate este accea de a inhiba dezvoltarea oricărei afecțiuni oculare. Imaginea focalizată va fi mai clară ca niciodată. Sunt ambalate în cutii cu câte 6 bucăți, extrem de portabile. Pot fi transportate cu ușurință în valiza de vacanță, chiar dacă ești o persoană ce călătorește foarte mult cu avionul.
Verifică

3

 • Acestea sunt un set de lentile lunare care satisfac toate cerințele și se pliază pe nevoile zilnice ale tale: confort, vedere la standarde ridicate, pret accesibil oricăror buzunare și, mai ales hidratare modernă și delicată a ochilor. Printre avantajele lentilelor #bioview Monthly se numără:
  • permeabilitatea deosebit de ridicată a oxigenului de 187.5 asigură confortul de a purta toata ziua și face lentilele imperceptibile pe ochi;
  • procentul inalt de hidratare la nivel de 47% garantează mentinerea ochilor hidratati pe parcursul zilei, chiar și în timpul orelor lungi de lucru la calculator;
  • culoarea albastră a lentilelor facilitează aplicarea acestora;
  • filtrele UVA și UVB asigură o protecție eficientă împotriva efectelor dăunătoare ale luminii solare;
  • flexibilitate ridicată (modulul Young) asigură o potrivire perfectă a lentilei pe ochi, garantând în același timp rezistență la rupere;
  • unghiul de contact mic la nivelul de 14° protejează suprafața corneei împotriva - deteriorării;
  • materialul de înaltă calitate, combinat cu o structură modernă a lentilelor, asigură o acuitate vizuală maximă.

  De aceea, îți recomandăm aceste lentile lunare dacă vrei să beneficiezi de un confort de calitate la un cost redus sau dacă petreci mult timp în fața calculatorului.

Verifică
4

DAILIES® AquaComfort Plus® 30 buc. sunt o gamă de lentile de contact de unică folosință ce sunt fabricate sunt umbrela producătorului americano-elvețian de lentile de contact Alcon. Principalele beneficii furnizate de această marcă de lentile zilnice sunt:

 • asigură o hidratare intensă a ochilor, ceea ce înseamnă că lentilele garantează un nivel optim de umiditate a ochilor pe parcursul unei zile intregi. Acestea împiedică uscarea excesivă a membranelor mucoase şi previn iritațiile. Ele sunt, extrem de apreciate de oameni cu ochi sensibili.
 • oferă purtătorilor săi o vedere clară asupra imaginilor, astfel încât să te poți bucura de avantajele purtării lentilelor de contact în fiecare zi.
 • nu necesită îngrijire zilnică, așa că le poți lua cu tine oriunde: în vacanță, la locul de muncă, atunci când practici sportul tău preferat, la plimbarea prin parc, deoarece sunt ambalate în cutii extrem de portabile, care încap foarte ușor în cutia ta.
 • se adaptează imediat particularităților anatomice ale ochilor fiecărui pacient.
 • sunt ușor manevrabile, chiar și de către începători, deci riscurile legate de manevrarea lor greșită sunt extrem de reduse.
Verifică
5

Air Optix® Plus HydraGlyde® 6 buc. sunt primele și singurele lentile de contact cu tehnologia HydraGlyde Matricea de umiditate, proiectată astfel încât lentilele să asigure o umiditate de suprafață care sa fie menținută pe toată durata zilei. Lentilele au capacitate de a asigura o permeabilitate de oxigen de cinci ori mai mare decât convenționalele lentile din hidrogel de joasă Dk/t. Tehnologia unică SmartShield oferă protecție împotriva contaminarii, ajută la protejarea de murdărie a lentilei, de exemplu, resturi de produse cosmetice și creme de maini. Dintre avaantajele acestor categorii de lentile din familia Alcon se pot aminti:

 • dau ochilor un aspect mult mai sănătos și mai strălucitor,
 • suprafața de hidratare este extinsă, comparativ cu celelalte mărci similare,
 • purtarea se poate face ocazional, alternativ cu ochelarii de vedere sau timp de șapte zile în condiții de securitate sporită, fără a fi necesară curațarea și îngrijirea lor zilnică.
Verifică
6

ULTRA® sunt o marcă de lentile de contact lunare din familia Bausch&Lomb, ambalate în cutii cu câte 6 bucăți fiecare. Accesoriile medicale oftalmologice sunt destinate persoanelor care petrec ore întregi în fața dispozitivelor electronice utilizate astăzi, cum ar fi calculatoarele, laptop-urile sau telefoanele inteligente. Acestea sunt lentile concepute pentru port zilnic cu o perioadă de înlocuire lunară. Tehnologia inovatoare Tehnologia MoistureSeal asigură o hidratare stabilă și echilibrată, iar materialul silicon hidrogel permite o permeabilitate foarte ridicată la oxigen.

Verifică
7

Lentilele de contact #bioview Daily sunt încadrate în categoria articolelor medicale optice de unică folosință. Acest aspect înseamă că sunt destinate, îndeosebi, celor care nu adoră procesul riguros de îngrijire zilnică a lentilelor de contact. Sunt lentile moderne și confortabile din generația a treia, care au fost concepute pentru a satisface exigențele celor mai pretențioși utilizatori ai accesoriilor medicale moderne ce sunt în căutarea unor soluții care să le ofere un confort extraordinar și o vedere clară.

Tehnologia Olifilcon B stă la baza lentilelor, pe lângă materialul inovator din silicon hidrogel, datorită căruia #bioview Daily a atins cel mai înalt nivel de confort de utilizare și oferă o vedere de înaltă definiție. Lentilele se ajustează imediat pe ochi datorită utilizării unui material flexibil și moale, se adaptează instantaneu la forma individuală a ochiului și rămân nedetectabile pentru oricare dintre noi pe parcursul utilizării.

Verifică
8

1-DAY ACUVUE MOIST 30 buc. sunt un set de lentile de contact cu înlocuire zilnică care aparțin marii familii Johson&Johnson, ce sunt fabricate din silicon hidrogel și beneficiază de tehnologia patentată HydraLuxe, ce asigură un confort și o senzație de prospețime a ochilor pe tot parcursul zilei. Aceste articole optice sunt recomandate persoanelor care suferă de alergii sau pentru cei cu ochii sensibili. Lentilele de contact 1-DAY ACUVUE MOIST conțin și un filtru UV care blochează 90% din radiațiile UVA și aproape 99% din radiațiile UVB. Însă, lentilele de contact acoperă doar o parte a ochilor și este recomandat să purtați ochelari de soare pentru o protecție suficientă. Agenții de lubrifiere ai lentilelor se regăsesc și în materialul lentilei, nu doar pe suprafața acesteia. Acest lucru previne simptomele senzației de ochi uscat sau alt disconfort. De asemenea, moleculele HydraLuxe ajută la îmbunătățirea filmului lacrimal natural și asigură o utilizare confortabilă și naturală.

Verifică
9

Ești gata să te joci cu nuanțele de culori ale ochilor tăi? Dorești să schimbi culoarea naturală a ochilor în nuanțe de albastru strălucitor, true safir, turcoaz, gri sau ametist? Aceste lentile le încorporează pe toate. Schimbă în mod natural culoarea ochilor, chiar dacă ai ochi de culoare închisă sau deschisă ori ai nevoie sau nu de dioptrii. Folosesc tehnologia Smart Shield și sunt disponibile în ambalaje de 2 bucați. Air Optix Colors sunt lentile colorate lunare moi, produse de către Alcon, cu o capacitate foarte ridicată de permeabilitate a oxigenului.

Verifică
10

Lentilele Biofinity® Toric sunt recomandate pentru portul zilnic, cu frecvență de înlocuire lunară. Aceste lentile încorporează tehnologia revoluţionară Aquaform, datorită căreia ochii primesc mai mult oxigen și lentila menține umiditatea naturală, senzația fiind una de confort și prospețime pe tot parcursul zilei, în fiecare zi. Materialul este acum, mult mai rezistent la deshidratare și la depunerile proteice. Lentilele dispun de un design optimizat pentru o orientare mai stabilă și viziune impecabilă, imediat de la aplicare. Pentru uzul extins, de până la 7 zile/6 nopți consecutiv, vă sfătuim să cereți sfatul medicului specialist!

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI LUNAR AL LENTILELOR DE CONTACT PE LUNA IANUARIE 2022

Pentru foarte multe persoane cu afecțiuni de vedere, în special pentru cei tineri, lentilele de contact devin pe termen lung o alternativă viabilă și confortabilă la tradiționala pereche de ochelari de vedere. Dacă o persoană s-a hotărât să renunțe la grija ochelarilor de vedere și vrea să încerce lentilele de contact atunci trebuie să știe că lentilele sunt simplu de folosit și pot reprezenta o alternativă perfectă pentru ochela. Totodată, pentru ca acestea să aducă doar satisfacții și să nu pună în pericol sănătatea vederii trebuie luate în calcul anumite reguli elementare pe care orice persoană, fie purtător nou sau vechi, va trebui să le respecte.

Lentilele de contact ca dispozitive medicale

În Romania, dar şi în Uniunea Europeană, lentilele de contact sunt considerate dispozitive medicale, ce prezintă un risc mediu spre mare. Acestea sunt utilizate pentru corecția vederii (miopie, hipermetropie, astigmatism, prezbiopie sau combinații ale acestora), cu scop terapeutic (folosite pentru protejarea irisului în urma unor intervenții chirurgicale) sau doar cu scop estetic, pentru schimbarea culorii irisului.

Cui sunt destinate lentilele de contact?

Aproape orice persoană care are probleme de vedere poate purta lentile de contact. Cu toate că nu sunt văzute neapărat ca o soluție la îndemâna oricui, lentilele pot corecta multe probleme de vedere și nu sunt neapărat mai costisitoare decât ochelarii. Acestea sunt recomandate mai ales atunci când diferența dintre dioptriile celor doi ochi este foarte mare, ori afecțiunea de care pacientul suferă este atât de severă încât ochiul nu ar mai putea suporta dioptriile aplicate ochelarilor de vedere.

Există și anumite motive pentru care lentilele nu pot să fie purtate: de la existența unei afecțiuni de sănătate la nivelul ochilor, la deformări sau afecțiuni oftalmologice care nu permit ochiului să suporte lentilele de contact.

În ce situaţii nu pot fi purtate lentilele de contact?

Deşi lentilele de contact sunt dispozitive medicale de uz terapeutic sau cosmetic, există, totuşi, câteva situaţii în care purtarea acestora este interzisă. Iată care ar fi, pe scurt, acestea:

 • persoane care suferă de conjunctivită (inflamarea membranei transparente care acoperă ochiul).
 • sindromul ochiului uscat (o afecțiune care apare ca urmare a lubrifierii insuficiente la nivelul ochilor).
 • persoane care lucrează în mediu cu praf sau substanțe toxice.
 • persoane alergice la substanțe dezinfectante pentru că lentilele trebuie curățate și dezinfectate în mod constant cu soluții speciale.
 • copii care au sub 8 ani nu au voie să poarte lentile de contact, vârsta minimă recomandată de specialiști pentru purtarea lentilelor de contact fiind de 14 ani.

Ce să faci când trebuie să alegi modelul potrivit de lentile de contact?

Atunci când te-ai decis să faci trecerea de la ochelari la lentilele de contact şi te afli la prima perecche de articole optice, vei urmari câteva criterii importante, cum ar fi popularitatea acestora, opiniile specialiştilor şi recomandările medicilor.

Totodată, în selecţia pe care trebuie să o faci, îţi recomandăm să ţii cont de topul lentilelor de contact pe luna ianuarie 2022, din care fac parte mărci consacrate la nivel internaţional de lentile de contact originale. Podiumul ultimei luni cuprinde urmatoarele sortimente de articole optice: ACUVUE OASYS, ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM și #bioview Monthly.

Primul loc în top este ocupat de către lentilele ACUVUE OASYS. Lentile de contact cu înlocuire săptămânală, care au un agent de hidratare unic, Hydraclear Plus. Ele sunt fabricate pe bază de material Senofilcon A și prezintă un continut de apă de 38%. Sunt un tip de lentile de contact care combină perfect beneficiile materiale oferite de hidrogel și silicon hidrogel. Ele sunt concepute pentru a menține ochii hidratați și proaspeți. Transmisibilitatea crescută a oxigenului permite ochilor să respire natural întreaga zi, iar tehnologia Hydraclear Plus, ce presupune existența unui agent intern de hidratare, face ca lentilele să-și păstreze calitățile pe toata perioada de purtare a acestora, oferind astfel un confort sporit utilizatorului. Sunt echipate cu filtru UVA și UVB, ceea ce face ca aceste lentile să fie ideale în protejarea ochilor de acțiune agresivă a razelor UV.

Locul al doilea în topul lunii octombrie revine lentilelor ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM. Acestea sunt lentile de contact torice, cu o putere mare de absorție a oxigenului și cu o capacitate imensă de a se plia conturului anatomic al ochiului. Beneficiază de aportul tehnologiei inovative Hydraclear Plus, având o transmisibilitate a oxigenului de 98%. Sunt ideale, așadar, pentru un confort susținut, de lungă durată, timp de două săptămâni. Tehnologia Hydraclear face ca suprafața lentilei să devină extrem de netedă și moale. De aceea, au devenit un sortiment de lentile extrem de apreciat și popular, mai ales în rândul pacienților tineri.

Pentru a cincea lună consecutiv, topul lunar al lentilelor de contact este ocupat de #bioview Monthly. Lentilele #bioview Monthly 6 bucăți ssunt accesorii oftalmologice cu utilizare lunară, confecționate din material silicon și hidrogel din generația a treia. Lentilele combină tehnologia modernă Olifilcon A cu siliconul de a treia generație, fapt ce oferă o senzație de hidratare maximă și ajută la combaterea fenomenului uscăciunii oculare.

În concluzie, este de la sine înţeles că un punct de vedere informat este esenţial arunci când eşti la prima pereche de lentile de contact sau atunci când nu deţii suficiente detalii cu privire la sortimentul de accesorii pe care să le porţi în continuare.


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newletter si fi primul care afla noutati