Prezentare top lentile de contact Noiembrie 2023

1

 • ACUVUE OASYS® sunt lentile de contact de contact cu înlocuire bi-lunară ce fac parte din familia Johnson & Johnson, renumit producator din industria cosmeticilor și din industria oftalmologică destinată fabricării articolelor optice. Aceste lentile sunt echipate cu filtru protector UVA și UVB. Prin urmare, una dintre beneficiile demne de evidențiat a acestei mărci de accesorii medicale oftalmologice se reflectă în capacitatea acestor produse de a bloca peste 98% din radiațiile ultraviolete dăunătoare UVB și până la 86% din radiațiile UVA. Un al beneficiu al acestei mărci de lentile de contact este asigurat prin tehnologia modernă Hydraclear asigură un confort maxim de utilizare și un nivel ridicat de hidratare. Produsele vin ambalate în cutii a căte 6 bucăți, care sunt destinate utilizării continue. O pereche de lentile poate fi purtată până la 2 săptămâni maxim.
Verifică

2

 • Acestea sunt un set de lentile lunare care satisfac toate cerințele și se pliază pe nevoile zilnice ale tale: confort, vedere la standarde ridicate, pret accesibil oricăror buzunare și, mai ales hidratare modernă și delicată a ochilor. Printre avantajele lentilelor #bioview Monthly se numără:
  • permeabilitatea deosebit de ridicată a oxigenului de 187.5 asigură confortul de a purta toata ziua și face lentilele imperceptibile pe ochi;
  • procentul inalt de hidratare la nivel de 47% garantează mentinerea ochilor hidratati pe parcursul zilei, chiar și în timpul orelor lungi de lucru la calculator;
  • culoarea albastră a lentilelor facilitează aplicarea acestora;
  • filtrele UVA și UVB asigură o protecție eficientă împotriva efectelor dăunătoare ale luminii solare;
  • flexibilitate ridicată (modulul Young) asigură o potrivire perfectă a lentilei pe ochi, garantând în același timp rezistență la rupere;
  • unghiul de contact mic la nivelul de 14° protejează suprafața corneei împotriva - deteriorării;
  • materialul de înaltă calitate, combinat cu o structură modernă a lentilelor, asigură o acuitate vizuală maximă.

  De aceea, îți recomandăm aceste lentile lunare dacă vrei să beneficiezi de un confort de calitate la un cost redus sau dacă petreci mult timp în fața calculatorului.

Verifică

3

 • Air Optix Night & Day Aqua 6 buc. sunt o prezență extrem de plăcută și, în același timp, surprinzătoare, în topul nostru datorită particularităților ce le deosebesc de alte modele de lentile de contact prin faptul că pot fi utilizate, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Air Optix Night & Day Aqua se înscriu în topul articolelor optice de ultimă generație. Acestea sunt realizate dintr-un material de respirabil silicon hidrogel, Lotrafilcon A, ceea ce înseamnă că furnizează oxigen până la 6 ori mai mult decât alte lentile din hidrogel - nu numai în timpul zilei, dar, de asemenea, pe timp de noapte, atunci când utilizatorii dorm. La fel ca Air Optix Aqua, Air Optix Night & Day Aqua utilizează sistemul de hidratare Aqua care contribuie in mod semnificativ la confortul sporit de purtare. Datorită suprafeței lor interioare asferice, lentilele asigură o potrivire perfectă pentru majoritatea utilizatorilor. Ele conțin o nuanță albastră și un ghid de marcare a pentru a facilita buna lor manevrabilitate de către pacienții începători.
Verifică
4

ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM 6 buc. sunt un set de lentile lunare destinate persoanelor diagnosticate cu astigmatism și care au nevoie de hidratare suplimentară a ochilor și protecție sporită contra acțiunii agresive a radiațiilor ultraviolete. De asemenea, sunt indicate și persoanelor care petrec timp îndelungat în fața calculatorului și au de suferit de pe urma uscăciunii oculare. Sunt lentile torice bi-lunare, a căror principală proprietate este accea de a inhiba dezvoltarea oricărei afecțiuni oculare. Imaginea focalizată va fi mai clară ca niciodată. Sunt ambalate în cutii cu câte 6 bucăți, extrem de portabile. Pot fi transportate cu ușurință în valiza de vacanță, chiar dacă ești o persoană ce călătorește foarte mult cu avionul.

Verifică
5

Air Optix® Plus HydraGlyde® 6 buc. sunt primele și singurele lentile de contact cu tehnologia HydraGlyde Matricea de umiditate, proiectată astfel încât lentilele să asigure o umiditate de suprafață care sa fie menținută pe toată durata zilei. Lentilele au capacitate de a asigura o permeabilitate de oxigen de cinci ori mai mare decât convenționalele lentile din hidrogel de joasă Dk/t. Tehnologia unică SmartShield oferă protecție împotriva contaminarii, ajută la protejarea de murdărie a lentilei, de exemplu, resturi de produse cosmetice și creme de maini. Dintre avaantajele acestor categorii de lentile din familia Alcon se pot aminti:

 • dau ochilor un aspect mult mai sănătos și mai strălucitor,
 • suprafața de hidratare este extinsă, comparativ cu celelalte mărci similare,
 • purtarea se poate face ocazional, alternativ cu ochelarii de vedere sau timp de șapte zile în condiții de securitate sporită, fără a fi necesară curațarea și îngrijirea lor zilnică.
Verifică
6

ACUVUE® OASYS 1-Day sunt lentile zilnice produse de către Johnson&Johnson, ce folosesc o tehnologie unică, astfel încât aceste accesorii beneficiază de o capacitate ridicată de adaptare rapidă a ochilor, atât ca formă cât și ca parametri individuali. Tehnologia Lacreon ajută la menținerea unei cantități generoase de apă în materialul lentilei. Acest lucru permite o hidratare perfecta, indiferent de momentul zilei. Sunt echipate cu filtru UVA si UVB pentru protecție ridicată contra radiațiilor ultraviolete. Capacitatea de hidratare a lentilelor Acuvue Oasys 1 Day este de 58%.

Verifică
7

DAILIES® AquaComfort Plus® 30 buc. sunt o gamă de lentile de contact de unică folosință ce sunt fabricate sunt umbrela producătorului americano-elvețian de lentile de contact Alcon. Principalele beneficii furnizate de această marcă de lentile zilnice sunt:

 • asigură o hidratare intensă a ochilor, ceea ce înseamnă că lentilele garantează un nivel optim de umiditate a ochilor pe parcursul unei zile intregi. Acestea împiedică uscarea excesivă a membranelor mucoase şi previn iritațiile. Ele sunt, extrem de apreciate de oameni cu ochi sensibili.
 • oferă purtătorilor săi o vedere clară asupra imaginilor, astfel încât să te poți bucura de avantajele purtării lentilelor de contact în fiecare zi.
 • nu necesită îngrijire zilnică, așa că le poți lua cu tine oriunde: în vacanță, la locul de muncă, atunci când practici sportul tău preferat, la plimbarea prin parc, deoarece sunt ambalate în cutii extrem de portabile, care încap foarte ușor în cutia ta.
 • se adaptează imediat particularităților anatomice ale ochilor fiecărui pacient.
 • sunt ușor manevrabile, chiar și de către începători, deci riscurile legate de manevrarea lor greșită sunt extrem de reduse.
Verifică
8

PureVision® 2 HD 6 buc. - lentile marca Bausch&Lomb, sunt preferate de către pacienți datorită proprietăților lor tehnice, care le fac ușor de întrebuințat. Sunt încadrate în categoria de lentile sferice lunare care aduc purtătorilor ultimele inovații în tehnologia lentilelor de contact, prin introducerea High Definition Optics. HD Optics. Aceasta oferă o vedere extrem de clară, reducând halourile sau reflexiile supărătoare. Sunt fabricate pe bază de material hidrofil de tip balafilcon A,care prezintă un conținut de apă de 36 %, tocmai potrivit pentru a asigura o permeabilitate convenabilă a oxigenului. PureVision 2 HD sunt proiectate pentru a fi purtate, zi de zi, timp de o luna. După îndepărtarea acestora, se recomandă dezinfectarea lor și plasarea într-un recipient special pentru lentile, umplut cu soluție pentru îngrijire lentile de contact. Datorită faptului că fac parte din categoria de lentile lunare, versiunea ambalată în cutii cu câte 6 bucăți este preferată de către utilizatorii lentilelor PureVision 2 HD prin prisma costului mai scăzut, comparativ cu versiunea ambalată în 3 bucăți.

Verifică
9

Lentilele de contact #bioview Daily sunt încadrate în categoria articolelor medicale optice de unică folosință. Acest aspect înseamă că sunt destinate, îndeosebi, celor care nu adoră procesul riguros de îngrijire zilnică a lentilelor de contact. Sunt lentile moderne și confortabile din generația a treia, care au fost concepute pentru a satisface exigențele celor mai pretențioși utilizatori ai accesoriilor medicale moderne ce sunt în căutarea unor soluții care să le ofere un confort extraordinar și o vedere clară.

Tehnologia Olifilcon B stă la baza lentilelor, pe lângă materialul inovator din silicon hidrogel, datorită căruia #bioview Daily a atins cel mai înalt nivel de confort de utilizare și oferă o vedere de înaltă definiție. Lentilele se ajustează imediat pe ochi datorită utilizării unui material flexibil și moale, se adaptează instantaneu la forma individuală a ochiului și rămân nedetectabile pentru oricare dintre noi pe parcursul utilizării.

Verifică
10

Lentilele Biofinity® Toric sunt recomandate pentru portul zilnic, cu frecvență de înlocuire lunară. Aceste lentile încorporează tehnologia revoluţionară Aquaform, datorită căreia ochii primesc mai mult oxigen și lentila menține umiditatea naturală, senzația fiind una de confort și prospețime pe tot parcursul zilei, în fiecare zi. Materialul este acum, mult mai rezistent la deshidratare și la depunerile proteice. Lentilele dispun de un design optimizat pentru o orientare mai stabilă și viziune impecabilă, imediat de la aplicare. Pentru uzul extins, de până la 7 zile/6 nopți consecutiv, vă sfătuim să cereți sfatul medicului specialist!

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI LENTILELOR DE CONTACT PE LUNA NOIEMBRIE 2023

Lentilele de contact reprezintă o soluție excelentă pentru corectarea vederii în diferite condiții, însă utilizarea lor în timpul iernii poate implica anumite riscuri și precauții speciale. Temperaturile scăzute, umiditatea redusă și alte factori specifici sezonului rece pot influența confortul și siguranța lentilelor de contact. Iată o analiză detaliată a riscurilor asociate utilizării lentilelor de contact în timpul iernii:

Uscarea și disconfortul ocular

În timpul iernii, aerul rece și uscat poate cauza deshidratarea lentilelor de contact și a ochilor. Această uscăciune poate duce la senzații de disconfort, iritație sau chiar la apariția unor probleme mai serioase precum conjunctivita de obicei de tip alergic sau infecții oculare.

Deformarea lentilelor

Variațiile de temperatură pot afecta structura lentilelor de contact, determinându-le să devină rigide sau să-și schimbe forma. Experiența unor temperaturi extrem de scăzute sau expunerea la căldură bruscă (de exemplu, într-o încăpere încălzită după statul afară în frig) poate influența calitatea și confortul lentilelor.

Expunerea la agenți externi

Zăpada, gheața și alți factori externi pot reprezenta un risc pentru purtătorii de lentile de contact. În timpul iernii, există posibilitatea ca particule străine să se depună pe lentile, sporind riscul de iritații și infecții oculare.

Creșterea riscului de infecții

În condiții reci, există o creștere a riscului de infecții oculare. Igiena lentilelor de contact devine crucială, iar purtătorii trebuie să fie atenți la spălarea mâinilor și la utilizarea soluțiilor de curățare și dezinfectare în mod regulat.

Cum să minimizezi riscurile?

Vei ține cont de următoarele reguli:

 1. Hidratare corespunzătoare - Folosește picături oftalmice pentru a menține umiditatea ochilor.
 2. Protejează-ți ochii - Poartă ochelari de soare în timpul zilelor însorite și evită expunerea prelungită la vânt și frig.
 3. Respectă regulile de igienă - Spală-ți întotdeauna mâinile înainte de a manipula lentilele de contact și utilizează soluțiile adecvate pentru curățare și dezinfectare.
 4. Evită contactul cu apă rece - Apa rece poate cauza contracția lentilelor, făcându-le să se deformeze. Evită contactul direct cu apă rece atunci când porți lentile.

Purtarea lentilelor de contact în timpul iernii poate fi confortabilă și sigură cu precauții adecvate. Însă este important să fii conștient de riscurile asociate, precum uscarea și disconfortul ocular, deformarea lentilelor sau riscul crescut de infecții. Respectarea regulilor stricte de igienă și protejarea ochilor de factorii externi pot reduce semnificativ aceste riscuri, permițându-ți să te bucuri de o vedere clară și confortabilă chiar și în sezonul rece.

Reguli de curățare a lentilelor de contact

Curățarea corectă a lentilelor de contact în timpul iernii este esențială pentru menținerea igienei și confortului ochilor. Iată pașii de bază pentru curățarea și îngrijirea lentilelor în sezonul rece:

 1. Spălarea mâinilor - Începe întotdeauna cu spălarea temeinică a mâinilor folosind săpun și apă caldă. Asigură-te că îți usuci mâinile cu un prosop curat, care nu lasă reziduuri.
 2. Îndepărtarea lentilelor - Manipulează lentilele de contact într-un mediu curat și stabil. Scoate-le cu grijă din ochi, având grijă să nu le zgârii sau să le întoarci pe dos.
 3. Curățarea lentilelor - Folosește o soluție de curățare recomandată de medicul oftalmolog sau farmacist. Pune lentila în palmă și aplică câteva picături de soluție de curățare. Folosește vârful degetului pentru a masa ușor lentila timp de câteva secunde.
 4. Clătirea și dezinfectarea - După curățare, clătește lentila cu soluția de dezinfectare pentru a îndepărta reziduurile de curățare și pentru a asigura eliminarea oricăror bacterii sau impurități rămase. Asigură-te că lentilele sunt complet acoperite de soluția de dezinfectare și lasă-le în recipientul de stocare.
 5. Umplerea recipientului cu soluție proaspătă - Folosește mereu o soluție proaspătă în recipientul de stocare. Evită reutilizarea soluției vechi și asigură-te că recipientul este curat și uscat înainte de a adăuga soluția nouă.
 6. Păstrarea lentilelor până la următoarea utilizare - Păstrează recipientul într-un loc curat și uscat, ferit de praf și alte particule care ar putea contamina lentilele. Evită expunerea directă la lumină sau căldură excesivă.

Evită folosirea apei de la robinet sau alte lichide în curățarea lentilelor, deoarece pot conține bacterii sau substanțe care pot afecta ochii. Respectă întotdeauna instrucțiunile specifice ale producătorului pentru curățarea și întreținerea lentilelor tale, deoarece diferite tipuri de lentile pot necesita proceduri diferite. Curățarea corectă și regulată a lentilelor de contact în timpul iernii este esențială pentru a evita riscurile de iritații, infecții sau alte probleme oculare. Dacă întâmpini dificultăți sau ai întrebări specifice, este întotdeauna recomandabil să consulți un specialist în ochi pentru sfaturi personalizate.

Topul lentilelor de contact pe luna Noiembrie 2023

Pe luna noiembrie, topul principalelor mărci de lentile de contact nu suferă modificări notabile. Ierarhia pentru ultima lună de toamnă se prezintă astfel:

Pe primul loc se clasează marca de lentile ACUVUE® OASYS 6 bucăți, lentile lunare cu proprietăți extraordinare de hidratare și material hidrofil premium. ACUVUE® OASYS sunt lentile de contact noi cu purtare saptamanala marca Jonhson & Jonhson. Ele sunt fabricate din Senofilcon A si in plus imbogatit cu un agent de hidratare intern Hydraclear, care combina perfect beneficiile materiale hidrogel si silicon hidrogel. Ele sunt concepute pentru a mentine ochii hidratati si proaspati.Transmisibilitatea crescuta a oxigenului permite ochilor sa respire natural intreaga zi, iar tehnologia Hydraclear Plus, ce presupune existenta unui agent intern de hidratare, face ca lentilele sa-si pastreze calitatile pe toata perioada de purtare a acestora, oferind astfel un confort sporit utilizatorului. Datorita acestor calitati, lentilele ACUVUE® OASYS pot fi purtate zilnic cu inlocuire la 2 saptamani sau chiar extins (zi si noapte) cu inlocuire saptamanala. Lentilele protejeaza aproape complet ochii impotriva razelor UVA si UVB. Acestea au un marcaj care ajuta utilizatorii noi sa le foloseasca mai usor.

Locul al doilea revine lentilelor #bioview Monthly 6 bucăți. Lentilele #bioview Monthly sunt o soluție ideală pentru persoanele care se confruntă cu tulburări ale sacului lacrimal. Nivelul ridicat de umiditate asigură că lentilele sunt rezistente la uscare, ceea ce vă permite să evitați fenomenul unui ochi uscat.

Podiumul este completat de către lentilele Air Optix Night & Day Aqua 6 bucăți. Lentile ideale pentru acele persoane care sufera din cauza disconfortului rezultat in urma purtarii altor tipuri de lentile, purtare insotita de uscare si iritare, dar si acelor persoane care se afla in cautarea unor lentile mai confortabile pentru ochii lor, care pot fi purtate chiar si in timpul somnului. Confectionate din silicon hidrogel, un material respirabil, fiind permis portul continuu, timp de 24 ore, pe parcursul a 30 de zile si nopti. Confort sporit la purtare datorita sistemului de hidratare Aqua, fiind asigurata o hidratare constanta. Transmisibilitate de oxigen superioara, comparativ cu alte lentile moi existente. Manevrare facila datorita ghidului de marcare si a tentei de albastru deschis, pe care o prezinta aceste lentile.


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newsletter si fi primul care afla noutati