Prezentare top lentile de contact Septembrie 2021

1

 • ACUVUE OASYS® sunt lentile de contact de contact cu înlocuire bi-lunară ce fac parte din familia Johnson & Johnson, renumit producator din industria cosmeticilor și din industria oftalmologică destinată fabricării articolelor optice. Aceste lentile sunt echipate cu filtru protector UVA și UVB. Prin urmare, una dintre beneficiile demne de evidențiat a acestei mărci de accesorii medicale oftalmologice se reflectă în capacitatea acestor produse de a bloca peste 98% din radiațiile ultraviolete dăunătoare UVB și până la 86% din radiațiile UVA. Un al beneficiu al acestei mărci de lentile de contact este asigurat prin tehnologia modernă Hydraclear asigură un confort maxim de utilizare și un nivel ridicat de hidratare. Produsele vin ambalate în cutii a căte 6 bucăți, care sunt destinate utilizării continue. O pereche de lentile poate fi purtată până la 2 săptămâni maxim.
Verifică

2

 • ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM 6 buc. sunt un set de lentile lunare destinate persoanelor diagnosticate cu astigmatism și care au nevoie de hidratare suplimentară a ochilor și protecție sporită contra acțiunii agresive a radiațiilor ultraviolete. De asemenea, sunt indicate și persoanelor care petrec timp îndelungat în fața calculatorului și au de suferit de pe urma uscăciunii oculare. Sunt lentile torice bi-lunare, a căror principală proprietate este accea de a inhiba dezvoltarea oricărei afecțiuni oculare. Imaginea focalizată va fi mai clară ca niciodată. Sunt ambalate în cutii cu câte 6 bucăți, extrem de portabile. Pot fi transportate cu ușurință în valiza de vacanță, chiar dacă ești o persoană ce călătorește foarte mult cu avionul.
Verifică

3

 • Acestea sunt un set de lentile lunare care satisfac toate cerințele și se pliază pe nevoile zilnice ale tale: confort, vedere la standarde ridicate, pret accesibil oricăror buzunare și, mai ales hidratare modernă și delicată a ochilor. Printre avantajele lentilelor #bioview Monthly se numără:
  • permeabilitatea deosebit de ridicată a oxigenului de 187.5 asigură confortul de a purta toata ziua și face lentilele imperceptibile pe ochi;
  • procentul inalt de hidratare la nivel de 47% garantează mentinerea ochilor hidratati pe parcursul zilei, chiar și în timpul orelor lungi de lucru la calculator;
  • culoarea albastră a lentilelor facilitează aplicarea acestora;
  • filtrele UVA și UVB asigură o protecție eficientă împotriva efectelor dăunătoare ale luminii solare;
  • flexibilitate ridicată (modulul Young) asigură o potrivire perfectă a lentilei pe ochi, garantând în același timp rezistență la rupere;
  • unghiul de contact mic la nivelul de 14° protejează suprafața corneei împotriva - deteriorării;
  • materialul de înaltă calitate, combinat cu o structură modernă a lentilelor, asigură o acuitate vizuală maximă.

  De aceea, îți recomandăm aceste lentile lunare dacă vrei să beneficiezi de un confort de calitate la un cost redus sau dacă petreci mult timp în fața calculatorului.

Verifică
4

DAILIES® AquaComfort Plus® 30 buc. sunt o gamă de lentile de contact de unică folosință ce sunt fabricate sunt umbrela producătorului americano-elvețian de lentile de contact Alcon. Principalele beneficii furnizate de această marcă de lentile zilnice sunt:

 • asigură o hidratare intensă a ochilor, ceea ce înseamnă că lentilele garantează un nivel optim de umiditate a ochilor pe parcursul unei zile intregi. Acestea împiedică uscarea excesivă a membranelor mucoase şi previn iritațiile. Ele sunt, extrem de apreciate de oameni cu ochi sensibili.
 • oferă purtătorilor săi o vedere clară asupra imaginilor, astfel încât să te poți bucura de avantajele purtării lentilelor de contact în fiecare zi.
 • nu necesită îngrijire zilnică, așa că le poți lua cu tine oriunde: în vacanță, la locul de muncă, atunci când practici sportul tău preferat, la plimbarea prin parc, deoarece sunt ambalate în cutii extrem de portabile, care încap foarte ușor în cutia ta.
 • se adaptează imediat particularităților anatomice ale ochilor fiecărui pacient.
 • sunt ușor manevrabile, chiar și de către începători, deci riscurile legate de manevrarea lor greșită sunt extrem de reduse.
Verifică
5

Air Optix® Plus HydraGlyde® 6 buc. sunt primele și singurele lentile de contact cu tehnologia HydraGlyde Matricea de umiditate, proiectată astfel încât lentilele să asigure o umiditate de suprafață care sa fie menținută pe toată durata zilei. Lentilele au capacitate de a asigura o permeabilitate de oxigen de cinci ori mai mare decât convenționalele lentile din hidrogel de joasă Dk/t. Tehnologia unică SmartShield oferă protecție împotriva contaminarii, ajută la protejarea de murdărie a lentilei, de exemplu, resturi de produse cosmetice și creme de maini. Dintre avaantajele acestor categorii de lentile din familia Alcon se pot aminti:

 • dau ochilor un aspect mult mai sănătos și mai strălucitor,
 • suprafața de hidratare este extinsă, comparativ cu celelalte mărci similare,
 • purtarea se poate face ocazional, alternativ cu ochelarii de vedere sau timp de șapte zile în condiții de securitate sporită, fără a fi necesară curațarea și îngrijirea lor zilnică.
Verifică
6

1-DAY ACUVUE MOIST 30 buc. sunt un set de lentile de contact cu înlocuire zilnică care aparțin marii familii Johson&Johnson, ce sunt fabricate din silicon hidrogel și beneficiază de tehnologia patentată HydraLuxe, ce asigură un confort și o senzație de prospețime a ochilor pe tot parcursul zilei. Aceste articole optice sunt recomandate persoanelor care suferă de alergii sau pentru cei cu ochii sensibili. Lentilele de contact 1-DAY ACUVUE MOIST conțin și un filtru UV care blochează 90% din radiațiile UVA și aproape 99% din radiațiile UVB. Însă, lentilele de contact acoperă doar o parte a ochilor și este recomandat să purtați ochelari de soare pentru o protecție suficientă. Agenții de lubrifiere ai lentilelor se regăsesc și în materialul lentilei, nu doar pe suprafața acesteia. Acest lucru previne simptomele senzației de ochi uscat sau alt disconfort. De asemenea, moleculele HydraLuxe ajută la îmbunătățirea filmului lacrimal natural și asigură o utilizare confortabilă și naturală.

Verifică
7

Lentilele de contact #bioview Daily sunt încadrate în categoria articolelor medicale optice de unică folosință. Acest aspect înseamă că sunt destinate, îndeosebi, celor care nu adoră procesul riguros de îngrijire zilnică a lentilelor de contact. Sunt lentile moderne și confortabile din generația a treia, care au fost concepute pentru a satisface exigențele celor mai pretențioși utilizatori ai accesoriilor medicale moderne ce sunt în căutarea unor soluții care să le ofere un confort extraordinar și o vedere clară.

Tehnologia Olifilcon B stă la baza lentilelor, pe lângă materialul inovator din silicon hidrogel, datorită căruia #bioview Daily a atins cel mai înalt nivel de confort de utilizare și oferă o vedere de înaltă definiție. Lentilele se ajustează imediat pe ochi datorită utilizării unui material flexibil și moale, se adaptează instantaneu la forma individuală a ochiului și rămân nedetectabile pentru oricare dintre noi pe parcursul utilizării.

Verifică
8

Lentilele Biofinity® Toric sunt recomandate pentru portul zilnic, cu frecvență de înlocuire lunară. Aceste lentile încorporează tehnologia revoluţionară Aquaform, datorită căreia ochii primesc mai mult oxigen și lentila menține umiditatea naturală, senzația fiind una de confort și prospețime pe tot parcursul zilei, în fiecare zi. Materialul este acum, mult mai rezistent la deshidratare și la depunerile proteice. Lentilele dispun de un design optimizat pentru o orientare mai stabilă și viziune impecabilă, imediat de la aplicare. Pentru uzul extins, de până la 7 zile/6 nopți consecutiv, vă sfătuim să cereți sfatul medicului specialist!

Verifică
9

1-DAY ACUVUE TruEye 30 buc. sunt lentile de contact de unică folosință create special pentru cerințele vieții urbane și pentru sanatatea ochilor tăi. Sunt cea mai comodă alegere de purtare a lentilelor de contact: timpul de purtare este de o zi, fiind ideale pentru persoanele alergice sau pentru cei cu un program încărcat. Aceste lentile moi, avansate tehnologic sunt realizate dintr-un material numit silicon-hidrogel. Acesta combină confortul imens, rezultat din permeabilitatea mare de oxigen (98%), cu un grad ridicat de hidratare a lentilelor. Acest lucru este realizat prin utilizarea tehnologiei Hydraclear, permițânnd purtarea lor pentru o perioadă mai mare de 10 de ore. Sunt recomandate în special persoanelor care suferă de alergii, întrucât lentilele sunt realizate pe baza soluțiilor inovatoare și a materialului hipoalergenic. Deci, ele pot fi utilizate cu succes de către persoanele care suferă de alergii.

Verifică
10

Ești gata să te joci cu nuanțele de culori ale ochilor tăi? Dorești să schimbi culoarea naturală a ochilor în nuanțe de albastru strălucitor, true safir, turcoaz, gri sau ametist? Aceste lentile le încorporează pe toate. Schimbă în mod natural culoarea ochilor, chiar dacă ai ochi de culoare închisă sau deschisă ori ai nevoie sau nu de dioptrii. Folosesc tehnologia Smart Shield și sunt disponibile în ambalaje de 2 bucați. Air Optix Colors sunt lentile colorate lunare moi, produse de către Alcon, cu o capacitate foarte ridicată de permeabilitate a oxigenului.

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI LUNAR AL LENTILELOR DE CONTACT PE LUNA SEPTEMBRIE 2021

Sănătatea ochilor are un impact major asupra calității vieții. Lentilele de contact sunt preferate de un număr din ce în ce mai mare de persoane, pentru îmbunătățirea aspectului fizic, pentru corectarea unei afecțiuni a sistemului vizual sau din curiozitate. La ora actuală există o mare diversitate în ceea ce privește lentilele de contact terapeutice și colorate, care satisfac cerințele necesare unui act medical de calitate. Un rol important în consiliere îl au medicul oftalmolog și tehnicianul optometrist, care dețin competențele necesare informării corecte a pacienților.

Lentilele de contact sunt articole optice utilizate de milioane de purtători din întreaga lume în ultima perioadă, atât în scop terapeutic, cât și în scop estetic. Cea de a doua funcție este îndeplinită exclusiv de către lentilele de contact colorate, a căror principală proprietate este aceea de a-ti oferi o trasformare a ochilor și, implicit, o apariție surprinzătoare la ocazii speciale.

Noi direcții de cercetare

Lentilele de contact terapeutice și colorate sunt disponibile pe piață într-o mare diversitate de forme, culori sau cu protecție UV, caracteristici care satisfac cerințele unui act medical de calitate.

Noile direcții de cercetare sunt îndreptate spre modelarea unor tipuri de lentile de contact cu eficiență terapeutică superioară, destinate îmbunătățirii vederii pacienților. În acest sens, s-au recoltat celule stem din corneea pacienților supuși anesteziei. Celulele prelevate au fost ulterior înglobate în lentile de contact, în vederea dezvoltării acestora. S-a observat că, în urma inserării pe cornee a lentilelor cu culturi de celule stem, există un risc minim de respingere a acestora de către organism. Multitudinea de avantaje pe care le prezintă utilizarea acestor dispozitive medicale recomandă aplicarea lentilelor de contact ca metodă de tratament cu eficiență terapeutică dovedită.

Pro și contra utilizării lentilelor de contact

De-a lungul timpului, în baza cercetărilor efectuate de către experți, au rezultat o serie de argumente pro și contra utilizării lentilelor de contact. În timp ce unii specialiști mizează pe capacitatea articolelor optice de a asigura o hidratare complete pe durata întregii zile, alții cercetători atrag atenția asupra potențialelor riscuri de iritație și usturime a ochilor survenite pe fondul purtării necorespunzătoare a lentilelor de contact.

Utilizarea lentilelor de contact poate fi argumentată pe baza avantajelor pe care le prezintă aceste dispozitive medicale. Lentilele de contact nu limitează câmpul vizual asemenea ochelarilor de vedere, iar calitatea vederii este mai bună comparativ cu cea obținută prin purtarea acestora, fiind recomandate persoanelor care petrec mult timp la volan și sportivilor. Prin utilizarea lentilelor de contact se evită apariția jenei nazale și a iritației cauzate de purtarea îndelungată a ochelarilor. Lentila medicală poate fi combinată cu lentila estetică. Totodată, lentilele de contact sunt confecționate astfel încât suprafețele lor să asigure oxigenarea corneei. Lentilele de contact împiedică apariția senzației de uscăciune a ochilor și nu se aburesc la schimbările bruște de temperatură.

Cu toate că utilizarea lentilelor de contact reprezintă o metodă terapeutică extrem de avantajoasă, aplicarea acestora prezintă și inconveniente. Astfel, purtarea lentilelor de contact poate determina apariția reacțiilor adverse, care se manifestă prin secreția abundentă a glandelor lacrimale sau prin uscăciunea ochilor, dezvoltarea sensibilității ochilor la lumină, apariția senzației de mâncărime a ochiului sau de arsură. Unele lentile de contact care sunt confecționate din materiale mai dure provoacă senzația de corp străin, înroșirea ochilor, durere și disconfort. Există situații în care medicul oftalmolog nu poate recomanda utilizarea lentilelor de contact. Aceste dispozitive medicale sunt contraindicate pacienților care își desfășoară activitatea zilnică în mediu toxic sau cu praf, pacienților cu ochii uscați și cu infecții oculare cronice precum keratită infecțioasă, conjunctivită sau blefarită. Lentilele de contact nu sunt recomandate pacienților cu glaucom. Printre dezavantajele folosirii acestor dispozitive medicale se pot enumera apariția xeroftalmiei, riscul de a fi zgâriate și imposibilitatea de a fi utilizate în piscină. Folosirea lentilelor de contact necesită o igienă riguroasă, pentru a evita apariția infecțiilor și a ulcerațiilor corneei. Deși sunt mai costisitoare decât ochelarii, lentilele de contact reprezintă o investiție sigură pe termen lung.

Selectarea perechii potrivite de lentile de contact

Alegerea perechii potrivite de lentil de contact ar trebui să țină cont de mai multe criterii. Unul dintre aceste criterii ar fi recomandarea medicului oftalmolog, care, de altfel, este specialistul care îți va da prescripția medical în baza căreia vrei procesa comanda perechii selectate. În al doilea rând, urmărește opiniile avizate ale experților, care îți vor furniza informatii importante despre proprietățile, materialele și recomandările lentilelor, cât și ale utilizatorilor. În al treilea rând, selecția se poate face și pe baza unui top al celor mai populare și comercializate lentile de contact pe luna respective, care poate fi un barometru în ceea ce privește încadrarea articolelor optice. Iata, așadar, prezentarea topului lunii septembrie!

Primul loc este ocupat de către lentilele ACUVUE OASYS 6 bucăți. ACUVUE OASYS sunt lentile de contact cu purtare săptămânală, ideale dacă petreci mult timp lucrând la computer sau în medii încălzite sau ventilate cu aer condiționat care pot reduce gradul de umiditate a aerului, fiind special concepute pentru persoanele care suferă de sindromul "ochilor uscați". Transmisibilitatea crescută a oxigenului permite ochilor să respire natural întreaga zi, iar tehnologia Hydraclear Plus, ce presupune existența unui agent intern de hidratare, face ca lentilele să-și pastreze calitățile de lubrifiere pe toata perioada de purtare a acestora, oferind astfel un confort sporit utilizatorului. Datorită acestor calitati, lentilele ACUVUE OASYS 6 bucăți pot fi purtate zilnic cu înlocuire la 2 saptamani sau chiar extins (zi și noapte) cu înlocuire săptămânală.

Pe treapta a doua a podiumului se situează lentilele ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM 6 bucăți, destinate special persoanelor diagnosticate cu astigmatism. Lentilele Acuvue Oasys pentru Astigmatism sunt lentile bi-lunare (pentru 2 săptămâni) din silicon-hidrogel. Acestea fac parte din noua generație de lentile de contact pentru corecția astigmatismului care combină stabilitatea vizuală cu confortul excepțional al tehnologiei HYDRACLEAR Plus. Rezultatul este o vedere clară tot timpul și o senzație de neted și mătăsos - chiar și pentru cei cu un mod de viață activ. ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM sunt fabricate din silicon-hidrogel, extrem de respirabile, blochează mai toate razele UV și au o nuanțare ușoară pentru o mai bună vizibilitate și manevrare. Sunt echipate cu filtru protector UV. Filtrul UV al lentilelor de contact mărește protecția corneei împotriva radiației ultraviolete care este foarte periculoasă.

Treapta a treia a podiumului este ocupată, pentru a treia oară consecutiv, de lentilele #bioview Monthly 6 bucăți. #bioview Monthly cu utilizare lunara sunt lentilele de cea mai bună calitate din materialul Olifilcon A. Acest lucru se datorează combinației dintre tehnologia Agentului de umezire și sterilitatea suprafetei #bioview Monthly se caracterizează printr-o suprafață moale și matasoasă. Materialul perfect hidratat păstrează apă pe toată suprafata lentilei, ceea ce asigură un confort sporit al utilizării și evitarea fenomenului de uscăciune al ochiului.

Așadar, acum poși avea încredere în topul stabilit de către experții noștri pentru a te decide mai ușor asupra tipului de lentile de care ai nevoie!


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newsletter si fi primul care afla noutati