Topul soluții îngrijire lentile August 2021

1

  • Clean Active Premium XXL 600 ml - este o marcă de soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, având în compoziție o substanță activă pe bază de hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepaătarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Soluția se pretează la toate tipurile de lentile de contact, în special atunci când este vorba despre articolele optice de ultimă generație.
Verifică

2

  • ReNu Multiplus 360 ml - este un tip de soluție multifuncțională care prezintă acele proprietățile optime pentru a înlătura depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfectează lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi. Soluția este fabricată având în componență tehnologia și substanța revoluționară Hydranate, care înlătură eficient depunerile de grăsimi și ține ochii departe de potențialelele riscuri infecțioase de natură virală sau bacteriană. Servește la curățarea, dezinfectarea, clătirea, hidratarea și păstrarea lentilelor de contact.
Verifică

3

  • AOSept Plus cu HydraGlyde 360 ml - este o gamă de soluție multifucționalăâ destinată curățării și dezinfectării lentilelor de contact aparținând mărcii Alcon. Soluția are în compoziție o substanță activă pe bază de peroxid de sodiu care acționează delicat în vederea neutralizării și distrugerii microorganismelor. În acest fel, ochii tăi vor fi protejați de efectul nociv al infecțiilor bacteriene sau virale, în timp ce persoanele suferinde de alergii oculare vor fi păzite de actiunea agresivă a factorilor alergeni.

Verifică
4

solutie ReNu Multiplus 500 mlSoluție modernă cu un conținut ridicat de Hydranate, ReNu Multiplus are proprietatea înlăturării rapide a depunerilor de praf, lipide cât și a altor particule, îmbibate cu microorganisme. Clătește și dezinfectează lentilele de contact și este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. În afară de o hidratare și o clătire eficiente, aceasta soluție permite și păstrarea, în recipient dedicate, a lentilelor de contact.

Sunt ambalate atât în sticluțe de 100 ml, cât și în sticluțe de 500 ml, cu alte cuvinte poate fi folosită atât atunci când te afli acasă, cât și atunci când pleci în concediu. Soluția nu se utilizează în cazul în care pacientul este alergic la diferite componente ale produsului. Soluția ReNu Multiplus se utilizează pentru clătire, după curățarea suprafeței lentilelor, ca agent de dezinfectare ori pentru păstrarea lentilelor moi în recipiente special dedicate. Ca mod de folosire, se clătește fiecare față a lentilei timp de minim 5 secunde, apoi lentilele se lasă în soluție timp de minim 4 ore.

Verifică
5

solutie Opti-Free PureMoistOpti-Free PureMoist 300 ml - Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime. Soluția se utilizează, întotdeauna, la recomandarea medicului tău oftalmolog și are ca proprietăți: hidratarea masivă a lentilelor tale de contact pe durata întregii zile, dezinfectare eficientă cu ajutorul cu compușilor chimici POLYQUAD® și ALDOX®, dar și o curațare minuțioasă de lungă durată.

Verifică
6

solutie SOLO-Care AQUASOLO-Care AQUA 360 ml - este o soluție dezinfectantă, totul într-un singur flacon, pentru curățarea, clătirea, păstrarea, deproteinizarea și lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Face parte din acea categorie de soluții dezinfectante multifuncționale pentru toate tipurile de lentile de contact moi, care prezintă urmatoarele proprietăți: curăță, dezinfectează, păstrează, înlătură proteinele și lubrifiază delicat ochii. SOLO-Care AQUA reține până la 90 % mai mult umiditate în comparație cu alte soluții de pe piață.

Verifică
7

solutie ReNu MPS 360 mlEste o soluție multifuncțională care curăță, clătește, dezinfectează, hidratează, înlătură depozitele de proteine și poate fi folosită pentru stocarea lentilelor de contact. Este produsă de Bausch and Lomb și este destinată persoanelor cu ochi sensibili. ReNu MPS Multi-Purpose Solution se încadrează în categoria de soluții izotonice tampon aseptice. Aceasta este concepută pentru utilizarea zilnică și menținere a tuturor tipurilor de lentile de contact moi.

Verifică
8

solutie ACUVUE® RevitaLens® 100 mlEste o soluție multifuncțională de lentile de contact fabricată de Johnson și Johnson. Această soluție vă menține lentilele confortabile și curate și oferă o dezinfectare excepțională. Potrivit pentru toate tipurile de lentile de contact moi. Are proprietatea incredibila de a dezinfecta, curăța, clăti, elimina proteinele și hidratează lentilele. Când nu purtați lentilele, această soluție este utilizată și pentru depozitare. Este extrem de eficienta în eliminarea depozitelor și eliminarea germenilor și bacteriilor. În ciuda tuturor ingredientelor sale active, această soluție rămâne blândă pentru ochi, oferind purtătorilor confort și o senzație proaspătă în fiecare dimineață. Solutia obține cele mai bune rezultate atunci când este utilizat cu lentilele de contact din familia ACUVUE®.

Verifică
9

solutie Biotrue 300 mlBiotrue 300 ml - este o soluție multifuncțională ce combină 3 elemente de inovație bio: conține lubrifiant ce se regăsește, în mod normal și în ochi; PH-ul soluției este setat la o valoare similară cu a lacrimilor umane; menține active anumite proteine benefice din lacrimi. Soluția se comercializează în ambalaj de sticlă de 300 de ml. Are o putere mare de a îndepărta depunerile de grăsime și de murdărie de pe suprafața lentilei.

Verifică
10

solutie Avizor Unica Sensitive 100 mlEste o soluție universală de îngrijire lentile de contact, compatibilă cu toate tipurile de lentile de contact moi, de ultimă generație, fabricate din silicon-hidrogel. Aceasta soluție Avizor Unica Sensitive are un efect multifuncțional și este creată în mod particular pentru ochii sensibili, întrucât în compoziția acesteia se regăsesc foarte puține substanțe cu rol de conservanți. Din acest motiv, produsul este tolerat de către ochii sensibili expuși reacțiilor alergice. În altă ordine de idei, produsul oferă protecție împotriva micro-rănilor, atâta timp cât este îmbogațit cu numeroși nutrienți. Luptă eficient și delicat pentru regenerarea țesuturilor corneene și apară ochii contra leziunilor și iritațiilor. Principalele sale ingrediente sunt: izotonica, soluție tampon pe bază de poloxamer EDTA si PVP, dar și un agent de îndepărtare a depozitelor proteice – totul pentru o dezinfecție și o curațare perfectă.

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI SOLUȚIILOR PENTRU LENTILE DE CONTACT - AUGUST 2021

Igiena este foarte importantă atunci când se manipulează și se aplică lentilele de contact pe ochi. La fel ca și lentilele de contact obișnuite și cele colorate se curăță și se păstrează în soluția specială pentru lentile. Îți recomandăm ca, întotdeauna, înainte de a intra în contact cu lentilele, să spălați mâinile cu apă și săpun. Dacă după aplicare, apare senzația de „ochi rosii“, „nisip in ochi“ sau iritații scoateți lentilele imediat și clătiți-le cu soluție, din abundență.

Tine minte că ochiul este un organ foarte sensibil, iar vederea este simțul nostru cel mai de preț. Îngrijirea lentilelor de contact înseamnă îngrijirea ochilor, iar cunoașterea caracteristicilor și a formulei diverselor tipuri de soluții pentru întreținerea lentilelor de contact ne oferă o vedere mai detaliată asupra modului lor de acțiune, a performanțelor acestora raportate la caracteristici, posibilele interacțiuni și efecte secundare. Procesul de îngrijire se aplică în cazul lentilelor cu utilizare prelungită, cum ar fi cele săptămânale, bi-lunare, lunare, sau anuale.

Soluțiile pentru îngrijirea și întreținerea lentilelor de contact trebuie să îndeplinească următoarele atributii: curățarea, îndepărtarea depunerilor proteice și lipidice, dezinfectarea, hidratarea lentilelor, dar și asigurarea confortului la purtare. În comerț sunt disponibile două tipuri de lentile de contact, după cum urmează: soluții multifuncționale (multipurpose) și soluții pe bază de peroxid de hidrogen.

Soluțiile multipurpose conțin lubrifianți și sunt utilizate pentru curățarea, clătirea, dezinfectarea și depozitarea lentilelor de contact. Acestea au capacitatea de a distruge germenii, fiind compuse din agenți de curățare care îndepărtează microbii și mențin lentilele de contact în siguranță pe o îperioadă cuprinsă între 3-6 luni de la momentul desigilării. Există, însă, și o formulă îmbunătățită a acestei soluții ce dispune de o combinație de agenți speciali care curăță bine lentilele de contact, îndepărtează eficient depozitele proteice și germenii, păstrându-le hidratate, astfel încât să fie confortabile pe întreagă perioada de purtare.

Soluțiile pe bază de peroxid de hidrogen sunt destinate curățării, clătirii și stocarii lentilelor de contact. Catalizatorul montat în suportul pentru păstrarea lentilelor asigură neutralizarea completă a hidrogenului într-un interval de minim 6 ore. Ventilul aflat pe capacul recipientului împiedică creșterea presiunii cauzate de oxigenul format la neutralizarea peroxidului de hidrogen. Soluțiile pe bază de peroxid de hidrogen dezinfectează lentilele de contact mult mai eficient decât cele bazate pe soluție sterilă apoasă și sunt recomandate pentru orice tip de lentile de contact, în special în cazul celor cu purtare continuă. Este foarte important să nu diluezi soluția de întreținere a lentilelor de contact cu alte lichide și să nu permiți niciodată contactul acestora cu apa, deoarece se produce contaminarea microbiană ce poate afecta iremediabil ochiul.

Când trebuie curățate lentilele de contact?

Momentul ideal pentru curățarea lentilelor de contact este imediat după ce le-ai purtat. Pe durata purtării, lentilele de contact captează o serie de factori din atmosferă precum praf, polen și alți alergeni. Aceștia au un efect dur asupra ochilor și provoacă iritații puternice.

Ochiul are proprietăți naturale de curățare, ce se găsesc în lacrimi. Lentilele de contact, în schimb, funcționează ca un fel de barieră care atrage impuritățile ce în mod normal s-ar depune pe ochi și ar fi curățate în mod natural, cu excepția că acestea rămân acolo și necesită o curățare specială. Deci, există un proces special pentru întreținerea lentilelor de contact care trebuie respectat pas cu pas. Nerespectarea tuturor regulilor de îngrijire poate duce la dezvoltarea unor infecții oculare grave.

Alegerea soluției potrivite de îngrijire lentil de contact

Poți selecta tipul potrivit de soluție de îngrijire lentile de contact pe baza unui top al celor mai populare și comercializate soluții. Îți propunem, în cele ce urmează, o ierarhie a soluțiilor îngrijire lentile de contact, astfel ca tu să selectezi varianta ideală pentru tine.

Soluțiile Clean Active Premium XXL ocupă tradițional un loc pe podiumul celor mai populare articole pentru îngrijirea lentilelor de contact. Clean Active este mai mult decat o simplă soluție de îngrijire. Cu o formulă unică 6 in 1, noile sortimente de soluții pentru îngrjire, Clean Active, integrează 8 ingredinte active, care pot asigura o metodă de curățare cu sau fără clatire. Din compoziția produsului fac parte polihexanide, HPMC, d - sorbitol, poloxamer, clorura de sodiu, acidul boric, borat de sodium, dar și apa purificată sterila. Așadar, formula revoluționară Clean Active Aqua prezintă patru functii de bază pentru noile tipuri de soluții de îngrijire:

  • resping depozitele de proteine,
  • dezinfectează și hidratează suprafața lentilelor de contact,
  • permit menținerea lentilelor de contact ăn siguranță, dar și o eliberare treptata a umidității din lentile, ceea ce înseamnă că ochii tăi se vor menține hidratați pe durata întregii zile.

Cu ajutorul soluțiilor pentru îngrijire Clean Active, tu și întreaga familie vă puteți proteja de până la 99% din numărul de germeni patogeni responsabili de apariția infecțiilor oculare.

ReNu Multiplus ocupă locul al doilea în ierarhia lunii august. Dezinfectează, lubrifiază. Astfel ca lentilele tale să fie ca noi a doua zi. Soluția ReNu MultiPlus® Multi-Purpose înlătură depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfectează lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi.

Pe locul al treilea se clasează soluția AOSept Plus cu HydraGlyde, este o soluție pe bază peroxid de hidrogen destinată dezinfectării tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Agentul de hidratare Moisturizing HydraGlyde® oferă lentilelor hidratarea necesară pe tot parcursul purtării lor. Fiecare pachet conține un recipient cu AODISC. Soluția AOSEPT PLUS se folosește, împreună și întotdeauna, cu recipientul AODISC. Agentul de hidratare HydraGlyde® aderă la suprafața lentilei formând o peliculă care previne uscarea ei, lentila rămânând umedă până la 16 ore. Lentilele sunt suficient de hidratate pentru a oferi confort pe toată durata purtării lor.


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newsletter si fi primul care afla noutati