Topul soluții îngrijire lentile Decembrie 2021

1

 • Clean Active Premium XXL 600 ml - este o marcă de soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, având în compoziție o substanță activă pe bază de hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepaătarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Soluția se pretează la toate tipurile de lentile de contact, în special atunci când este vorba despre articolele optice de ultimă generație.
Verifică

2

 • AOSept Plus cu HydraGlyde 360 ml - este o gamă de soluție multifucționalăâ destinată curățării și dezinfectării lentilelor de contact aparținând mărcii Alcon. Soluția are în compoziție o substanță activă pe bază de peroxid de sodiu care acționează delicat în vederea neutralizării și distrugerii microorganismelor. În acest fel, ochii tăi vor fi protejați de efectul nociv al infecțiilor bacteriene sau virale, în timp ce persoanele suferinde de alergii oculare vor fi păzite de actiunea agresivă a factorilor alergeni.

Verifică

3

 • Opti-Free PureMoist 300 ml - Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime. Soluția se utilizează, întotdeauna, la recomandarea medicului tău oftalmolog și are ca proprietăți: hidratarea masivă a lentilelor tale de contact pe durata întregii zile, dezinfectare eficientă cu ajutorul cu compușilor chimici POLYQUAD® și ALDOX®, dar și o curațare minuțioasă de lungă durată.
Verifică
4

solutie Biotrue 300 mlBiotrue 300 ml - este o soluție multifuncțională ce combină 3 elemente de inovație bio: conține lubrifiant ce se regăsește, în mod normal și în ochi; PH-ul soluției este setat la o valoare similară cu a lacrimilor umane; menține active anumite proteine benefice din lacrimi. Soluția se comercializează în ambalaj de sticlă de 300 de ml. Are o putere mare de a îndepărta depunerile de grăsime și de murdărie de pe suprafața lentilei.

Verifică
5

solutie ReNu Multiplus 500 mlSoluție modernă cu un conținut ridicat de Hydranate, ReNu Multiplus are proprietatea înlăturării rapide a depunerilor de praf, lipide cât și a altor particule, îmbibate cu microorganisme. Clătește și dezinfectează lentilele de contact și este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. În afară de o hidratare și o clătire eficiente, aceasta soluție permite și păstrarea, în recipient dedicate, a lentilelor de contact.

Sunt ambalate atât în sticluțe de 100 ml, cât și în sticluțe de 500 ml, cu alte cuvinte poate fi folosită atât atunci când te afli acasă, cât și atunci când pleci în concediu. Soluția nu se utilizează în cazul în care pacientul este alergic la diferite componente ale produsului. Soluția ReNu Multiplus se utilizează pentru clătire, după curățarea suprafeței lentilelor, ca agent de dezinfectare ori pentru păstrarea lentilelor moi în recipiente special dedicate. Ca mod de folosire, se clătește fiecare față a lentilei timp de minim 5 secunde, apoi lentilele se lasă în soluție timp de minim 4 ore.

Verifică
6

solutie ReNu Multiplus 360 mlReNu Multiplus 360 ml - este un tip de soluție multifuncțională care prezintă acele proprietățile optime pentru a înlătura depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfectează lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi. Soluția este fabricată având în componență tehnologia și substanța revoluționară Hydranate, care înlătură eficient depunerile de grăsimi și ține ochii departe de potențialelele riscuri infecțioase de natură virală sau bacteriană. Servește la curățarea, dezinfectarea, clătirea, hidratarea și păstrarea lentilelor de contact.

Verifică
7

solutie Avizor Unica Sensitive 100 mlEste o soluție universală de îngrijire lentile de contact, compatibilă cu toate tipurile de lentile de contact moi, de ultimă generație, fabricate din silicon-hidrogel. Aceasta soluție Avizor Unica Sensitive are un efect multifuncțional și este creată în mod particular pentru ochii sensibili, întrucât în compoziția acesteia se regăsesc foarte puține substanțe cu rol de conservanți. Din acest motiv, produsul este tolerat de către ochii sensibili expuși reacțiilor alergice. În altă ordine de idei, produsul oferă protecție împotriva micro-rănilor, atâta timp cât este îmbogațit cu numeroși nutrienți. Luptă eficient și delicat pentru regenerarea țesuturilor corneene și apară ochii contra leziunilor și iritațiilor. Principalele sale ingrediente sunt: izotonica, soluție tampon pe bază de poloxamer EDTA si PVP, dar și un agent de îndepărtare a depozitelor proteice – totul pentru o dezinfecție și o curațare perfectă.

Verifică
8

solutie Boston SimplusBoston Simplus 120 ml - este un tip soluție all-in-one (toate-în-una) pentru lentile de contact tari Boston Simplus este o soluție ce dezinfectează și menține lentile de contact permeabile pentru gaz. În plus, elimină proteinele rapid. E nevoie să le ștergi și să le clătești doar înaintea aplicării lor , deci nu este nevoie să treceți prin rutina spălării lor cu o seară înainte! Timpul de livrare a produsului este unul foarte rapid, în maxim 48 de ore de la plasarea comenzii, această soluție putând ajunge la tine.

Verifică
9

solutie ReNu MPS 360 mlEste o soluție multifuncțională care curăță, clătește, dezinfectează, hidratează, înlătură depozitele de proteine și poate fi folosită pentru stocarea lentilelor de contact. Este produsă de Bausch and Lomb și este destinată persoanelor cu ochi sensibili. ReNu MPS Multi-Purpose Solution se încadrează în categoria de soluții izotonice tampon aseptice. Aceasta este concepută pentru utilizarea zilnică și menținere a tuturor tipurilor de lentile de contact moi.

Verifică
10

solutie SOLO-Care AQUASOLO-Care AQUA 360 ml - este o soluție dezinfectantă, totul într-un singur flacon, pentru curățarea, clătirea, păstrarea, deproteinizarea și lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Face parte din acea categorie de soluții dezinfectante multifuncționale pentru toate tipurile de lentile de contact moi, care prezintă urmatoarele proprietăți: curăță, dezinfectează, păstrează, înlătură proteinele și lubrifiază delicat ochii. SOLO-Care AQUA reține până la 90 % mai mult umiditate în comparație cu alte soluții de pe piață.

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI SOLUȚIILOR PENTRU LENTILE DE CONTACT - DECEMBRIE 2021

Îngrijirea lentilelor de contact înseamnă îngrijirea ochilor, iar cunoașterea caracteristicilor si a formulei diverselor tipuri de soluții pentru întreținerea lentilelor de contact ne oferă o vedere mai detaliată asupra modului lor de acțiune, a performantelor acestora raportate la caracteristici, posibilele interacțiuni și efecte secundare. Soluțiile pentru ingrijirea si intretinerea lentilelor de contact trebuie sa indeplineasca următoarele atribuții: curatarea, îndepărtarea depunerilor proteice si lipidice, dezinfectarea, hidratarea lentilelor dar și asigurarea confortului la purtare.

Tipuri de soluții de îngrijire lentile de contact

Pe piața exista doua tipuri de soluții pentru curățarea și întreținerea lentilelor de contact, motiv pentru care trebuie sa o folosesti pe cea potrivita nevoilor tale:

 • Soluțiile multipurpose conțin lubrifianti și sunt utilizate pentru curatarea, clatirea, dezinfectarea și depozitarea lentilelor de contact. Acestea au capacitatea de a distruge germenii, fiind compuse din agenți de curățare care indeparteaza microbii și mențin lentilele de contact în siguranță pe o perioada cuprinsa intre 3-6 luni de la momentul desigilarii. Exista, insa, și o formula imbunatatita a acestei soluții ce dispune de o combinatie de agenți speciali care curata bine lentilele de contact, îndepărtează eficient depozitele proteice și germanii, pastrandu-le hidratate astfel incat sa fie confortabile pe întreaga perioada de purtare.
 • Soluțiile multifuncționale au o dublă utilitate: curăță și dezinfectează lentilele de contact. Acestea sunt concepute pentru a acționa printr-o simplă clătire, eliminând necesitatea de a freca mecanic lentilele.

Cu toate acestea, cercetările recente sugerează faptul că frecarea lentilelor după umezirea lor cu soluție multifuncțională oferă eficiență mai mare. Din acest motiv, mulți specialiști în îngrijirea ochilor recomandă să adăugați o perioadă scurtă de frecare mecanică a lentilelor de contact de 10 secunde, ca parte a regimului de curățare cu soluții multifuncționale. Pentru persoanele cu ochii uscați, au apărut și soluțiile multifuncționale ce conțin și lacrimi artificiale, pentru o mai buna lubrifiere a lentilelor.

Soluții pe bază de peroxid de hidrogen

Soluțiile pe baza de peroxid de hidrogen sunt destinate curatarii, clatirii si stocarii lentilelor de contact. Catalizatorul montat în suportul pentru păstrarea lentilelor, asigura neutralizarea completa a hidrogenului într-un interval de minim 6 ore. Ventilul aflat pe capacul recipientului împiedica creșterea presiunii cauzate de oxigenul format la neutralizarea peroxidului de hidrogen. Soluțiile pe baza de peroxid de hidrogen dezinfecteaza lentilele de contact mult mai eficient decat cele bazate pe soluție sterila apoasa și sunt recomandate pentru orice tip de lentile de contact, în special în cazul celor cu purtare continua.

Este foarte important sa nu diluezi soluția de întreținere a lentilelor de contact cu alte lichide si sa nu permiti niciodată contactul acestora cu apa, deoarece se produce contaminarea microbiana ce poate afecta iremediabil ochiul.

Când trebuie curățate lentilele de contact

Momentul ideal pentru curățarea lentilelor de contact este imediat după ce le-ai purtat. Pe durata purtării, lentilele de contact captează o serie de factori din atmosferă precum praf, polen și alți alergeni. Aceștia au un efect dur asupra ochilor și provoacă iritații puternice.

Ochiul are proprietăți naturale de curățare, ce se găsesc în lacrimi. Lentilele de contact, în schimb, funcționează ca un fel de barieră care atrage impuritățile ce în mod normal s-ar depune pe ochi și ar fi curățate în mod natural, cu excepția că acestea rămân acolo și necesită o curățare specială.

Cât de des se curăță lentilele de contact

Lentilele de contact trebuie curățate zilnic, imediat după purtare. Excepție fac:

 • lentilele de contact de unică folosință - acestea sunt aruncate imediat după prima utilizare și nu mai necesită curățare.
 • lentilele de contact cu purtare îndelungată - acestea pot fi lăsate în ochi mai multe zile și trebuie curățate periodic după recomandările medicului.

Sfaturi pentru întreținerea lentilelor de contact

Pentru buna întreținerea a lentilelor de contact, urmează regulile de mai jos:

 • Nu împrumuta niciodată lentilele de contact. Evită răspândirea de micro-organisme ce pot afecta sănătatea ochilor!
 • Asigură-te că ochiul arată și se simte normal după aplicare lentilelor. Dacă apare senzația de arsură sau de corp străin în ochi și roșeață, este posibil ca ochiul să se fi iritat de la soluție, caz în care trebuie să scoți imediat lentilele și să mergi la medic.
 • Nu introduce niciodată lentilele în lenscase dacă acesta nu a fost curățat. Există riscul ca pe pereții acestuia să fie prinse bacterii rămase de la ultima curățare și să se depună din nou pe lentilă.
 • Nu folosi apă de la robinet pentru curățare sau clătire. Apa conține bacterii care dacă ajung pe lentilă, pot cauza infectii serioase.
 • Nu cumpăra soluțiile de curățare și dezinfectare fără să te consulți cu un specialist.

Topul soluțiilor de îngrijire

Pentru o îngrijire de calitate a lentilelor de contact, este indicat să alegi produse de calitate superioare. Acest lucru presupune consultarea atentă a topului lunii decembrie 2021, întocmit de către experții magazinului nostru online.

Locul întâi este ocupat de către soluția Clean Active Premium XXL, deja o marcă obișnuită cu să fie plasată în vârful ierarhiei. Clean Active este o soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică. Soluția are în compoziție hialuronat de sodiu, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Soluția Clean Active Premium, disponibilă în sticluțe de 600 ml, se remarcă prin următoarele proprietăți:

 • menține ochii umezi, hidratați și previne uscarea incomodă;
 • ajută la procesul de vindecare accelerate;
 • prelungește viața lentilelor de contact;
 • prezintă o compoziție îmbunătățită, principalele substanțe active conținute sunt hialuronatul de sodiu și polyquaternium.

AOSept Plus cu HydraGlyde este o soluție pe bază peroxid de hidrogen destinată dezinfectarii tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Agentul de hidratare Moisturizing HydraGlyde oferă lentilelor hidratarea necesară pe tot parcursul purtării lor. Fiecare pachet conține un recipient cu AODISC. Soluția AOSEPT PLUS se folosește, împreună și întotdeauna, cu recipientul AODISC. Agentul de hidratare HydraGlyde aderă la suprafața lentilei formând o peliculă care previne uscarea ei, lentila rămânând umedă până la 16 ore. Lentilele sunt suficient de hidratate pentru a oferi confort pe toată durata purtării lor. Așadar, nu ezita să alegi, la momentul potrivit, acea marcă de soluție multifuncțională sau pe bază de peroxid de care ai atâta nevoie! Soluția Opti-Free PureMoist reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, menținând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime.

În concluzie, merită se te bucuri de ochi hidratați și sănătoși pentru întreaga zi, fără a-ți face probleme legate de apariția simptomelor de uscăciune sau iritație oculară.


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newletter si fi primul care afla noutati