Topul soluții îngrijire lentile Mai 2021

1

  • Clean Active Premium XXL 600 ml - este o marcă de soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, având în compoziție o substanță activă pe bază de hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepaătarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Soluția se pretează la toate tipurile de lentile de contact, în special atunci când este vorba despre articolele optice de ultimă generație.
Verifică

2

  • Opti-Free PureMoist 300 ml - Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime. Soluția se utilizează, întotdeauna, la recomandarea medicului tău oftalmolog și are ca proprietăți: hidratarea masivă a lentilelor tale de contact pe durata întregii zile, dezinfectare eficientă cu ajutorul cu compușilor chimici POLYQUAD® și ALDOX®, dar și o curațare minuțioasă de lungă durată.
Verifică

3

  • AOSept Plus cu HydraGlyde 360 ml - este o gamă de soluție multifucționalăâ destinată curățării și dezinfectării lentilelor de contact aparținând mărcii Alcon. Soluția are în compoziție o substanță activă pe bază de peroxid de sodiu care acționează delicat în vederea neutralizării și distrugerii microorganismelor. În acest fel, ochii tăi vor fi protejați de efectul nociv al infecțiilor bacteriene sau virale, în timp ce persoanele suferinde de alergii oculare vor fi păzite de actiunea agresivă a factorilor alergeni.

Verifică
4

solutie SOLO-Care AQUASOLO-Care AQUA 360 ml - este o soluție dezinfectantă, totul într-un singur flacon, pentru curățarea, clătirea, păstrarea, deproteinizarea și lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Face parte din acea categorie de soluții dezinfectante multifuncționale pentru toate tipurile de lentile de contact moi, care prezintă urmatoarele proprietăți: curăță, dezinfectează, păstrează, înlătură proteinele și lubrifiază delicat ochii. SOLO-Care AQUA reține până la 90 % mai mult umiditate în comparație cu alte soluții de pe piață.

Verifică
5

solutie ReNu Multiplus 360 mlReNu Multiplus 360 ml - este un tip de soluție multifuncțională care prezintă acele proprietățile optime pentru a înlătura depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfectează lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi. Soluția este fabricată având în componență tehnologia și substanța revoluționară Hydranate, care înlătură eficient depunerile de grăsimi și ține ochii departe de potențialelele riscuri infecțioase de natură virală sau bacteriană. Servește la curățarea, dezinfectarea, clătirea, hidratarea și păstrarea lentilelor de contact.

Verifică
6

solutie Boston SimplusBoston Simplus 120 ml - este un tip soluție all-in-one (toate-în-una) pentru lentile de contact tari Boston Simplus este o soluție ce dezinfectează și menține lentile de contact permeabile pentru gaz. În plus, elimină proteinele rapid. E nevoie să le ștergi și să le clătești doar înaintea aplicării lor , deci nu este nevoie să treceți prin rutina spălării lor cu o seară înainte! Timpul de livrare a produsului este unul foarte rapid, în maxim 48 de ore de la plasarea comenzii, această soluție putând ajunge la tine.

Verifică
7

solutie ReNu Multiplus 500 mlSoluție modernă cu un conținut ridicat de Hydranate, ReNu Multiplus are proprietatea înlăturării rapide a depunerilor de praf, lipide cât și a altor particule, îmbibate cu microorganisme. Clătește și dezinfectează lentilele de contact și este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. În afară de o hidratare și o clătire eficiente, aceasta soluție permite și păstrarea, în recipient dedicate, a lentilelor de contact.

Sunt ambalate atât în sticluțe de 100 ml, cât și în sticluțe de 500 ml, cu alte cuvinte poate fi folosită atât atunci când te afli acasă, cât și atunci când pleci în concediu. Soluția nu se utilizează în cazul în care pacientul este alergic la diferite componente ale produsului. Soluția ReNu Multiplus se utilizează pentru clătire, după curățarea suprafeței lentilelor, ca agent de dezinfectare ori pentru păstrarea lentilelor moi în recipiente special dedicate. Ca mod de folosire, se clătește fiecare față a lentilei timp de minim 5 secunde, apoi lentilele se lasă în soluție timp de minim 4 ore.

Verifică
8

solutie Biotrue 480 mlEste o soluție multifunctională, marca Bausch&Lomb, cu o perioadă de valabilitate de 16 luni si 3 luni din momentul desigilării produsului. Are în componență acid hialuronic, ceea ce îi oferă putere de regenerare și dezinfectare. Biotrue combină 3 elemente inovative bio, și anume:

  • Conține lubrifiant ce se regăsește în mod natural la nivelul ochilor.
  • PH-ul soluției este setat la o valoare sensibil egală cu cea produsă de către lacrimile naturale ale ochilor. Din aceste motive, specialiștii recomandă Biotrue cu iîncredere pentru combaterea stărilor neplăcute de uscăciune oculară.
  • Anumite componente active sunt proteine similare cu cele ale lacrimilor naturale.

A nu se folosi în caz de discomfort atunci când acesta persistă. În acest caz, se recomandă consultarea imediată a medicului oftalmolog și oprirea tratamentului.

Verifică
9

solutie Avizor Unica Sensitive 100 mlEste o soluție universală de îngrijire lentile de contact, compatibilă cu toate tipurile de lentile de contact moi, de ultimă generație, fabricate din silicon-hidrogel. Aceasta soluție Avizor Unica Sensitive are un efect multifuncțional și este creată în mod particular pentru ochii sensibili, întrucât în compoziția acesteia se regăsesc foarte puține substanțe cu rol de conservanți. Din acest motiv, produsul este tolerat de către ochii sensibili expuși reacțiilor alergice. În altă ordine de idei, produsul oferă protecție împotriva micro-rănilor, atâta timp cât este îmbogațit cu numeroși nutrienți. Luptă eficient și delicat pentru regenerarea țesuturilor corneene și apară ochii contra leziunilor și iritațiilor. Principalele sale ingrediente sunt: izotonica, soluție tampon pe bază de poloxamer EDTA si PVP, dar și un agent de îndepărtare a depozitelor proteice – totul pentru o dezinfecție și o curațare perfectă.

Verifică
10

solutie Opti-Free® Express® 355 mlOPTI-FREE Express 355 ml - este o formulă triplă de curățare. Prin combinația de ingrediente conținute: citrat (înlătură depunerile proteice de la suprafața lentilei); tetronic 1304 (lubrifiază și menține senzația de prospețime); AMP 95 (împiedică depunerile proteice prin formarea unui scut protector la suprafață). Soluția dezinfectantă OPTI-FREE® EXPRESS® poate fi folosită până la 6 luni de la prima deschidere a recipientului. A se utiliza doar dacă este recomandată de medicul oftalmolog! Se păstrează în condițiile stipulate în prospectul care însoțește produsul.

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI SOLUȚIILOR PENTRU LENTILE DE CONTACT - MAI 2021

Lentilele de contact destinate purtării extinse au nevoie de îngrijire zilnică, astfel încât sa nu pună în pericol sănătatea funcției vizuale. Din aceste considerente, articolele medicale optice au nevoie de un proces riguros de dezinfectare, curățire și clătire care să prevină depunerea excesivă de grăsime sau a microorganismelor.

Curățarea și întreținerea lentilelor de contact este necesară pentru îndepărtarea secrețiilor, a mucusului și a depozitelor ce se prind de lentilă pe toată durata putării. Dezinfectarea se face cu scopul de a înlătura germenii dăunători. Există un proces special pentru întreținerea lentilelor de contact care trebuie respectat pas cu pas. Nerespectarea tuturor regulilor de îngrijire poate duce la dezvoltarea unor infecții oculare grave. Soluțiile multifuncționale vin la pachet cu toate aceste proprietăți de care orice lentilă de contact are nevoie. De aceea, ele sunt ideale pentru întreținerea lentilelor de contact. Soluțiile vin în cantități diverse, de la travel-sized, perfecte pentru bagajul de vacanță și călătoriile cu avionul, la cantități mai mari ce pot fi depozitate cu ușurință pe etajera din baie. Soluțiile asigură hidratarea curățarea și dezinfectarea eficientă a lentilelor pentru ca tu să te simți bine zilnic!

Când trebuie curățate lentilele de contact?

Momentul ideal pentru curățarea lentilelor de contact este imediat după ce le-ai purtat. Pe durata purtării, lentilele de contact captează o serie de factori din atmosferă precum praf, polen și alți alergeni. Aceștia au un efect dur asupra ochilor și provoacă iritații puternice.

Ochiul are proprietăți naturale de curățare, ce se găsesc în lacrimi. Lentilele de contact, în schimb, funcționează ca un fel de barieră care atrage impuritățile ce în mod normal s-ar depune pe ochi și ar fi curățate în mod natural, cu excepția că acestea rămân acolo și necesită o curățare specială.

Tipuri de soluții pentru îngrijirea lentilelor de contact

Există două tipuri de sisteme de îngrijire a lentilelor de contact: soluții multifuncționale sau cele pe bază de Peroxid. Soluțiile multifuncționale au o dublă utilitate: curăță și dezinfectează lentilele de contact. Acestea sunt concepute pentru a acționa printr-o simplă clătire, eliminând necesitatea de a freca mecanic lentilele. Cu toate acestea, cercetările recente sugerează faptul că frecarea lentilelor după umezirea lor cu soluție multifuncțională oferă eficiență mai mare. Din acest motiv, mulți specialiști în îngrijirea ochilor recomandă să adăugați o perioadă scurtă de frecare mecanică a lentilelor de contact de 10 secunde, ca parte a regimului de curățare cu soluții multifuncționale.

Pentru persoanele cu ochii uscați, au apărut și soluțiile multifuncționale ce conțin și lacrimi artificiale, pentru o mai bună lubrifiere a lentilelor. Soluțiile pe bază de Peroxid oferă o dezinfectare eficientă și completă a lentilelor de contact. Aceste soluții nu conțin conservanți și sunt adesea recomandate purtătorilor de lentile de contact sensibili la conservanți. Folosirea acestui tip de soluție presupune lăsarea lentilei într-un lenscase special, timp de minimum 8 ore, perioadă în care lentilele nu pot fi folosite. După această perioadă, lentila trebuie clătită cu o soluție multifuncțională, apoi aplicată pe ochi.

Alegerea celei mai bune soluții de întreținere nu este o decizie pe care trebuie să iei singur/ă. Adresează-te medicului tău oftalmolog pentru a-ți recomanda soluția care se potrivește lentilor pe care le porți. De asemenea, ar fi de preferat să consulți și un top al celor mai populare soluții pentru îngrijirea lentilelor de contact, care se regăsește mai jos și care ar fi util în alegerea produsului potrivit. Primele trei locuri ale ierarhiei lunii Mai 2021 revin deja produselor deja consacrate în plan internațional, și anume: Clean Active Premium XXL 600 ml, Opti-Free PureMoist 300ml și AOSept Plus cu HydraGlyde 360 ml.

Soluțiile Clean Active Premium XXL 600 ml sunt o prezență constantă în topul nostru, grație, în special, popularității sale. Nu întâmplător, și-au câștigat statutul de câștigător al lunii mai. Formula unică, poloxamer și sodiu hialuronat, ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepărtarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Clean Active Premium poate fi utilizată pentru toate tipurile de lentile de contact. Oferă un nivel ridicat de proprietăți de hidratare, prin urmare, ajută la menținerea umidității ochilor, îndiferent de tipul de lentilă utilizat. Permite o vindecare accelerată, deci, păstrarea lentilelor în soluție accelerează procesul de regenerare și vindecare a micro-leziunilor. Așadar, gata cu ochii iritați și înroșiți!

Soluția asigură o dezinfectare profundă și prezintă o compoziție îmbunătățită, datorită compoziției îmbogățite în principal cu hialuronat de sodiu și poliquaternium. Utilizarea regulată a soluției de lentile vă permite să curățați temeinic lentilele - nu numai praful și murdăria, ci și de microorganisme și grăsimile dăunătoare. După câteva ore, lentilele sunt perfect curate și gata de a fi folosite.

Locul al doilea în topul lunii mai revine soluției Opti-Free PureMoist 300 ml. Baza de hidratare HydraGlyde asigură umiditatea lentilelor și le hidratează pe tot parcursul zilei, de la aplicarea până la înlăturarea lor de pe ochi. Această formulă unică cu Polyquad și Aldox dezinfectează toate tipurile de lentile de contact moi, chiar și cele din silicon-hidrogel. Acționează împotriva microorganismelor dăunătoare, inclusiv bacterii, ciuperci și acanthamoeba. Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime.

Ultimul loc al podiumului lunii mai revine soluțiilor AOSept Plus cu HydraGlyde 360 ml. AOSept Plus HydraGlyde® este o soluție pe bază peroxid de hidrogen destinată dezinfectării tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Agentul de hidratare Moisturizing HydraGlyde® oferă lentilelor hidratarea necesară pe tot parcursul purtării lor. Fiecare pachet conține un recipient cu AODISC. Soluția AOSEPT PLUS se folosește, împreună și întotdeauna, cu recipientul AODISC. Agentul de hidratare HydraGlyde® aderă la suprafața lentilei formând o peliculă care previne uscarea ei, lentila rămânând umedă până la 16 ore. Lentilele sunt suficient de hidratate pentru a oferi confort pe toată durata purtării lor. Acesta formează o soluție de peroxid de hidrogen cu o concentrație de 3%.

Prin urmare, în condițiile în care vara calendaristică și-a intrat deja în pâine, nu uita să găsești cele mai bune soluții pentru tine disponibile pe piața locală!


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newsletter si fi primul care afla noutati