Topul soluții îngrijire lentile Noiembrie 2023

1

 • Clean Active Premium XXL 600 ml - este o marcă de soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, având în compoziție o substanță activă pe bază de hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepaătarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Soluția se pretează la toate tipurile de lentile de contact, în special atunci când este vorba despre articolele optice de ultimă generație.
Verifică

2

 • OPTI-FREE Express 355 ml - este o formulă triplă de curățare. Prin combinația de ingrediente conținute: citrat (înlătură depunerile proteice de la suprafața lentilei); tetronic 1304 (lubrifiază și menține senzația de prospețime); AMP 95 (împiedică depunerile proteice prin formarea unui scut protector la suprafață). Soluția dezinfectantă OPTI-FREE® EXPRESS® poate fi folosită până la 6 luni de la prima deschidere a recipientului. A se utiliza doar dacă este recomandată de medicul oftalmolog! Se păstrează în condițiile stipulate în prospectul care însoțește produsul.
Verifică

3

 • SOLO-Care AQUA 360 ml - este o soluție dezinfectantă, totul într-un singur flacon, pentru curățarea, clătirea, păstrarea, deproteinizarea și lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Face parte din acea categorie de soluții dezinfectante multifuncționale pentru toate tipurile de lentile de contact moi, care prezintă urmatoarele proprietăți: curăță, dezinfectează, păstrează, înlătură proteinele și lubrifiază delicat ochii. SOLO-Care AQUA reține până la 90 % mai mult umiditate în comparație cu alte soluții de pe piață.
Verifică
4

solutie ReNu Multiplus 500 mlSoluție modernă cu un conținut ridicat de Hydranate, ReNu Multiplus are proprietatea înlăturării rapide a depunerilor de praf, lipide cât și a altor particule, îmbibate cu microorganisme. Clătește și dezinfectează lentilele de contact și este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. În afară de o hidratare și o clătire eficiente, aceasta soluție permite și păstrarea, în recipient dedicate, a lentilelor de contact.

Sunt ambalate atât în sticluțe de 100 ml, cât și în sticluțe de 500 ml, cu alte cuvinte poate fi folosită atât atunci când te afli acasă, cât și atunci când pleci în concediu. Soluția nu se utilizează în cazul în care pacientul este alergic la diferite componente ale produsului. Soluția ReNu Multiplus se utilizează pentru clătire, după curățarea suprafeței lentilelor, ca agent de dezinfectare ori pentru păstrarea lentilelor moi în recipiente special dedicate. Ca mod de folosire, se clătește fiecare față a lentilei timp de minim 5 secunde, apoi lentilele se lasă în soluție timp de minim 4 ore.

Verifică
5

solutie ACUVUE® RevitaLens® 360 mlACUVUE® RevitaLens® este o soluție multifuncțională pentru lentilele de contact fabricată de Johnson&Johnson. Această soluție asigură păstrarea lentilelor tale de contact confortabile și curate, oferind o dezinfectare excelentă. Este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. ACUVUE® RevitaLens® este o soluție completă. Poate fi folosită pentru dezinfectarea, curățarea, clătirea, înlăturarea proteinei și hidratarea lentilelor. Atunci când nu porți lentilele de contact, poate fi folosită și pentru depozitarea acestora.

Verifică
6

solutie ReNu Multiplus 100 mlSoluția ReNu MultiPlus® înlătură depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfecteaza lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi. Conține Hydranate® substanță specială ce înlătură și ține la distanță depunerile proteice. Servește la curățarea, dezinfectarea, clătirea, hidratarea și păstrarea lentilelor de contact ReNu MultiPlus omoară microbii in doar 4 ore și ajută astfel la menținerea confortului lentilelor și păstrarea sănătății ochilor tai. Soluția multifuncțională ReNu MultiPlus conține Hydranate, un ingredient special care îndepărtează depunerile de proteine. Poți astfel să cureți, să clătești, să dezinfectezi și să îndepărtezi proteinele și să păstrezi lentilele cu un singur tip de soluție ReNu MultiPlus 100 ml.

Verifică
7

solutie Opti-Free PureMoistOpti-Free PureMoist 300 ml - Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime. Soluția se utilizează, întotdeauna, la recomandarea medicului tău oftalmolog și are ca proprietăți: hidratarea masivă a lentilelor tale de contact pe durata întregii zile, dezinfectare eficientă cu ajutorul cu compușilor chimici POLYQUAD® și ALDOX®, dar și o curațare minuțioasă de lungă durată.

Verifică
8

solutie Biotrue 300 mlBiotrue 300 ml - este o soluție multifuncțională ce combină 3 elemente de inovație bio: conține lubrifiant ce se regăsește, în mod normal și în ochi; PH-ul soluției este setat la o valoare similară cu a lacrimilor umane; menține active anumite proteine benefice din lacrimi. Soluția se comercializează în ambalaj de sticlă de 300 de ml. Are o putere mare de a îndepărta depunerile de grăsime și de murdărie de pe suprafața lentilei.

Verifică
9

solutie Avizor Unica Sensitive 350 mlAvizor Unica Sensitive este soluție universală pentru lentile de contact, recomandată pentru ochii sensibili, ce curăță și dezinfectează lentilele, în timp ce umezește și protejează ochii. Avizor Unica Sensitive a fost creată special pentru a aduce un confort extra pentru pacienții sensibili. Combinarea unui extraordinar agent lubrifiant (acid hialuronic) și a unei minime concentrații de conservanți, face ca soluția Avizor Unica Sensitive să fie cea mai bună opțiune pentru utilizatorii de lentile de contact moi cu ochi sensibili. Soluția de întreținere a lentilelor de contact, Avizor Unica Sensitive cu acid hialuronic:

 • îmbunătățește vederea prin reducerea simptomelor de ochi seci;
 • mărește stabilitatea lacrimală prin reducerea evaporării;
 • mărește orele de utilizare confortabilă, mulțumită proprietăților vasco-elastice ale acidului hialuronic.
Verifică
10

solutie Boston SimplusBoston Simplus 120 ml - este un tip soluție all-in-one (toate-în-una) pentru lentile de contact tari Boston Simplus este o soluție ce dezinfectează și menține lentile de contact permeabile pentru gaz. În plus, elimină proteinele rapid. E nevoie să le ștergi și să le clătești doar înaintea aplicării lor , deci nu este nevoie să treceți prin rutina spălării lor cu o seară înainte! Timpul de livrare a produsului este unul foarte rapid, în maxim 48 de ore de la plasarea comenzii, această soluție putând ajunge la tine.

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI PE LUNA NOIEMBRIE 2023 AL SOLUTIILOR DE INGRIJIRE A LENTILELOR DE CONTACT

Utilizarea corectă a soluțiilor de îngrijire a lentilelor de contact în timpul iernii este crucială pentru a menține igiena și confortul ochilor. Iată câteva sfaturi practice:

 1. Alegerea soluției potrivite - Există diverse tipuri de soluții pentru lentilele de contact, inclusiv soluții de curățare, clătire, dezinfectare și hidratare. Este esențial să folosești produse recomandate de medicul oftalmolog sau optometristul tău, care sunt potrivite pentru tipul și materialul lentilelor pe care le utilizezi.
 2. Curățarea - Folosește soluția de curățare pentru a îndepărta reziduurile și impuritățile de pe lentile. Masează ușor lentilele în palmă cu soluția pentru a le curăța în profunzime.
 3. Dezinfectarea - După curățare, clătește lentilele cu soluția de dezinfectare pentru a elimina bacteriile și alte microorganisme. Asigură-te că lentilele sunt complet acoperite de soluție și păstrează-le în recipientul de stocare cu soluție proaspătă.
 4. Hidratarea și lubrifierea - Unele soluții includ și componente de hidratare și lubrifiere pentru a menține lentilele confortabile pe tot parcursul zilei. Dacă simți că ochii tăi devin uscați sau iritați în timpul iernii, folosirea unei soluții hidratante poate fi benefică.
 5. Respectarea instrucțiunilor și termenelor de expirare - Citirea cu atenție a instrucțiunilor de pe ambalajul soluției este esențială pentru a folosi produsul corect. Respectă termenul de valabilitate al soluției și nu folosi produse expirate sau care și-au depășit data limită de utilizare.
 6. Igiena mâinilor - Asigură-te că îți speli întotdeauna mâinile înainte de a manipula lentilele sau de a utiliza soluțiile de îngrijire. Mâinile murdare sau contaminate pot introduce bacterii în ochi și pot afecta lentilele. Igiena mâinilor și utilizarea soluțiilor de îngrijire a lentilelor de contact sunt două aspecte vitale pentru sănătatea ochilor. Curățarea corectă a mâinilor și folosirea soluțiilor adecvate sunt esențiale pentru a preveni infecțiile și pentru a menține lentilele și ochii sănătoși. Iată mai multe detalii despre fiecare aspect.

Spălarea frecventă a mâinilor

Folosește apă caldă și săpun și spală-ți mâinile timp de cel puțin 20 de secunde. Asigură-te că te concentrezi pe palme, spatele mâinilor, încheieturi, între degete și sub unghiile tale. După spălare, usucă-ți mâinile cu un prosop curat sau cu un șervețel de hârtie. Este important să eviți prosopul care a fost folosit de mai multe persoane sau care nu este curat. Încearcă să eviți atingerea suprafețelor contaminate după ce ți-ai spălat mâinile, mai ales înainte de a intra în contact cu lentilele de contact.

Curățarea lentilelor

Folosește soluția de curățare recomandată de medicul tău oftalmolog pentru a îndepărta reziduurile și impuritățile de pe lentile. Masează ușor lentilele în palmă cu soluția pentru a le curăța în profunzime.

Clătirea și dezinfectarea

După curățare, clătește lentilele cu soluția de clătire sau de dezinfectare, după cum este recomandat de producător sau de specialistul tău în ochi. Asigură-te că lentilele sunt complet acoperite de soluție și păstrează-le în recipientul de stocare cu soluție proaspătă.

Hidratarea și lubrifierea

Unele soluții de îngrijire a lentilelor conțin componente de hidratare și lubrifiere pentru a menține lentilele confortabile pe tot parcursul zilei. Dacă simți că ochii tăi devin uscați sau iritați, folosirea unei soluții hidratante poate fi benefică.

Respectarea regulilor stricte de igienă a mâinilor și utilizarea corectă a soluțiilor de îngrijire a lentilelor de contact sunt esențiale pentru menținerea sănătății ochilor și pentru a preveni eventualele infecții sau disconfort ocular. În cazul în care întâmpini orice problemă sau ai întrebări, nu ezita să consulți un specialist în ochi pentru sfaturi suplimentare.

Consultarea specialistului

Dacă întâmpini orice fel de disconfort, iritație sau simptome neobișnuite în timpul utilizării soluțiilor de îngrijire a lentilelor, este important să consulți un specialist în ochi pentru sfaturi suplimentare și, dacă este necesar, ajustarea regimului de îngrijire a lentilelor.

Respectarea acestor recomandări și folosirea corectă a soluțiilor de îngrijire a lentilelor de contact în timpul iernii te va ajuta să menții sănătatea ochilor și să te bucuri de o vedere clară și confortabilă pe tot parcursul sezonului rece.

Topul lunar al soluțiilor de îngrijire a lentilelor de contact

Dacă ești un utilizator frecvent al soluțiilor de îngrjire a lentilelor de contact, urmărești, cu siguranță, topul lunar al celor mai vândute mărci. Acest top te ajută să te orientezi mai bine în alegerile pe care le faci, mai ales când este vorba despre îngrijirea de iarnă a accesoriilor medicale moderne. Mai mult, soluțiile de îngrijire sunt instrumentul care depinde de tipul de lentile.

Marca de soluții Clean Active Premium XXL 600 ml deține supremația topului lunar de mai bine de șase luni. Se caracterizează prin claritate și performanță în curațare. Clean Active Premium este o soluție pentru lentile de contact multifunctionala. Formula unică - poloxamer și sodiu hialuronat-ajuta la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepărtarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Clean Active Premium poate fi utilizata pentru toate tipurile de lentile de contact.

Urmează soluțiile Opti-Free Express 355 ml este o soluție multifuncțională care poate fi folosită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. După fiecare utilizare a lentilelor de contact, acestea trebuie să fie curățate mecanic. Așezați lentilele în podul palmei și adăugați o cantitate suficientă de soluție. Apoi frecați ușor și spălați lentilele pe ambele părți, timp de cel puțin 10 secunde. Clătiți din abundență cu o soluție proaspătă și depozitați-le într-o altă soluție proaspătă în suportul de lentile.

Soluțiile SOLO-Care AQUA 360 ml au urcat miraculos în top trei lunar pe noiembrie. Soluție multifunctionala de întreținere Solo-Care Aqua 360 ml + suport lentile cadou. Deși între timp pe piața au apărut mai multe produse de același gen, Solo-Care Aqua ramane una din cele mai eficiente și în același timp cele mai accesibile soluții multifunctionale de întreținere.


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newsletter si fi primul care afla noutati