Topul soluții îngrijire lentile Octombrie 2023

1

 • Clean Active Premium XXL 600 ml - este o marcă de soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, având în compoziție o substanță activă pe bază de hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepaătarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Soluția se pretează la toate tipurile de lentile de contact, în special atunci când este vorba despre articolele optice de ultimă generație.
Verifică

2

 • OPTI-FREE Express 355 ml - este o formulă triplă de curățare. Prin combinația de ingrediente conținute: citrat (înlătură depunerile proteice de la suprafața lentilei); tetronic 1304 (lubrifiază și menține senzația de prospețime); AMP 95 (împiedică depunerile proteice prin formarea unui scut protector la suprafață). Soluția dezinfectantă OPTI-FREE® EXPRESS® poate fi folosită până la 6 luni de la prima deschidere a recipientului. A se utiliza doar dacă este recomandată de medicul oftalmolog! Se păstrează în condițiile stipulate în prospectul care însoțește produsul.
Verifică

3

 • Soluție modernă cu un conținut ridicat de Hydranate, ReNu Multiplus are proprietatea înlăturării rapide a depunerilor de praf, lipide cât și a altor particule, îmbibate cu microorganisme. Clătește și dezinfectează lentilele de contact și este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. În afară de o hidratare și o clătire eficiente, aceasta soluție permite și păstrarea, în recipient dedicate, a lentilelor de contact.

  Sunt ambalate atât în sticluțe de 100 ml, cât și în sticluțe de 500 ml, cu alte cuvinte poate fi folosită atât atunci când te afli acasă, cât și atunci când pleci în concediu. Soluția nu se utilizează în cazul în care pacientul este alergic la diferite componente ale produsului. Soluția ReNu Multiplus se utilizează pentru clătire, după curățarea suprafeței lentilelor, ca agent de dezinfectare ori pentru păstrarea lentilelor moi în recipiente special dedicate. Ca mod de folosire, se clătește fiecare față a lentilei timp de minim 5 secunde, apoi lentilele se lasă în soluție timp de minim 4 ore.

Verifică
4

solutie Opti-Free PureMoistOpti-Free PureMoist 300 ml - Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime. Soluția se utilizează, întotdeauna, la recomandarea medicului tău oftalmolog și are ca proprietăți: hidratarea masivă a lentilelor tale de contact pe durata întregii zile, dezinfectare eficientă cu ajutorul cu compușilor chimici POLYQUAD® și ALDOX®, dar și o curațare minuțioasă de lungă durată.

Verifică
5

solutie SOLO-Care AQUASOLO-Care AQUA 360 ml - este o soluție dezinfectantă, totul într-un singur flacon, pentru curățarea, clătirea, păstrarea, deproteinizarea și lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Face parte din acea categorie de soluții dezinfectante multifuncționale pentru toate tipurile de lentile de contact moi, care prezintă urmatoarele proprietăți: curăță, dezinfectează, păstrează, înlătură proteinele și lubrifiază delicat ochii. SOLO-Care AQUA reține până la 90 % mai mult umiditate în comparație cu alte soluții de pe piață.

Verifică
6

solutie ACUVUE® RevitaLens® 360 mlACUVUE® RevitaLens® este o soluție multifuncțională pentru lentilele de contact fabricată de Johnson&Johnson. Această soluție asigură păstrarea lentilelor tale de contact confortabile și curate, oferind o dezinfectare excelentă. Este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. ACUVUE® RevitaLens® este o soluție completă. Poate fi folosită pentru dezinfectarea, curățarea, clătirea, înlăturarea proteinei și hidratarea lentilelor. Atunci când nu porți lentilele de contact, poate fi folosită și pentru depozitarea acestora.

Verifică
7

solutie Biotrue 300 mlBiotrue 300 ml - este o soluție multifuncțională ce combină 3 elemente de inovație bio: conține lubrifiant ce se regăsește, în mod normal și în ochi; PH-ul soluției este setat la o valoare similară cu a lacrimilor umane; menține active anumite proteine benefice din lacrimi. Soluția se comercializează în ambalaj de sticlă de 300 de ml. Are o putere mare de a îndepărta depunerile de grăsime și de murdărie de pe suprafața lentilei.

Verifică
8

solutie ReNu Multiplus 100 mlSoluția ReNu MultiPlus® înlătură depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfecteaza lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi. Conține Hydranate® substanță specială ce înlătură și ține la distanță depunerile proteice. Servește la curățarea, dezinfectarea, clătirea, hidratarea și păstrarea lentilelor de contact ReNu MultiPlus omoară microbii in doar 4 ore și ajută astfel la menținerea confortului lentilelor și păstrarea sănătății ochilor tai. Soluția multifuncțională ReNu MultiPlus conține Hydranate, un ingredient special care îndepărtează depunerile de proteine. Poți astfel să cureți, să clătești, să dezinfectezi și să îndepărtezi proteinele și să păstrezi lentilele cu un singur tip de soluție ReNu MultiPlus 100 ml.

Verifică
9

solutie Boston SimplusBoston Simplus 120 ml - este un tip soluție all-in-one (toate-în-una) pentru lentile de contact tari Boston Simplus este o soluție ce dezinfectează și menține lentile de contact permeabile pentru gaz. În plus, elimină proteinele rapid. E nevoie să le ștergi și să le clătești doar înaintea aplicării lor , deci nu este nevoie să treceți prin rutina spălării lor cu o seară înainte! Timpul de livrare a produsului este unul foarte rapid, în maxim 48 de ore de la plasarea comenzii, această soluție putând ajunge la tine.

Verifică
10

solutie Avizor Unica Sensitive 350 mlAvizor Unica Sensitive este soluție universală pentru lentile de contact, recomandată pentru ochii sensibili, ce curăță și dezinfectează lentilele, în timp ce umezește și protejează ochii. Avizor Unica Sensitive a fost creată special pentru a aduce un confort extra pentru pacienții sensibili. Combinarea unui extraordinar agent lubrifiant (acid hialuronic) și a unei minime concentrații de conservanți, face ca soluția Avizor Unica Sensitive să fie cea mai bună opțiune pentru utilizatorii de lentile de contact moi cu ochi sensibili. Soluția de întreținere a lentilelor de contact, Avizor Unica Sensitive cu acid hialuronic:

 • îmbunătățește vederea prin reducerea simptomelor de ochi seci;
 • mărește stabilitatea lacrimală prin reducerea evaporării;
 • mărește orele de utilizare confortabilă, mulțumită proprietăților vasco-elastice ale acidului hialuronic.
Verifică


PREZENTAREA TOPULUI PE LUNA OCTOMBRIE 2023 AL SOLUTIILOR DE INGRIJIRE A LENTILELOR DE CONTACT

Pentru purtătorii activi de lentile de contact, soluțiile de îngrijire reprezintă un element crucial pentru a menține sănătatea oculară și confortul în timpul utilizării zilnice a lentilelor. Aceste soluții nu sunt doar simple lichide de curățare, ci sunt unelte esențiale în rutina zilnică, contribuind la menținerea igienei și prevenirea iritațiilor oculare.

Curățare profundă și dezinfecție

Soluțiile de curățare pentru lentilele de contact sunt concepute special pentru a elimina reziduurile, depunerile de proteină și alte particule de pe lentile. Această acțiune de curățare profundă previne iritațiile și posibilele infecții, menținând lentilele curate și transparente pentru o vedere clară.

Hidratare și lubrifiere

Unele soluții conțin agenți de hidratare și lubrifiere, care sunt extrem de utile pentru purtătorii activi de lentile. Acești agenți mențin lentilele hidratate pe parcursul zilei, reducând senzația de uscăciune și disconfortul care pot apărea la sfârșitul zilei.

Depozitare corectă

Folosirea soluțiilor de depozitare adecvate este esențială pentru a menține lentilele într-un mediu steril și sigur. Aceste soluții împiedică contaminarea și multiplicarea bacteriilor sau a altor agenți patogeni care ar putea provoca infecții oculare.

Compatibilitate și varietate

Există o varietate largă de soluții de îngrijire disponibile pentru lentilele de contact, adaptate diferitelor nevoi și tipuri de lentile. De la soluții de curățare blânde pentru lentilele moi până la soluții speciale pentru lentilele rigide, utilizatorii au opțiuni multiple pentru a găsi cea mai potrivită soluție pentru ochii lor.

Sfaturi pentru utilizare corectă

Pentru a beneficia la maxim de soluțiile de îngrijire a lentilelor, este important să urmezi cu strictețe instrucțiunile de pe etichetă și recomandările medicului oftalmolog. Acestea pot include timpul de înmuiere a lentilelor în soluție, metodele de curățare și frecvența înlocuirii soluției din recipient. În concluzie, soluțiile de îngrijire a lentilelor de contact sunt esențiale pentru purtătorii activi de lentile, contribuind la menținerea igienei oculare, a confortului și la prevenirea complicațiilor sau iritațiilor. Alegerea și utilizarea corectă a acestor soluții sunt aspecte fundamentale pentru a asigura o experiență plăcută și sănătoasă în utilizarea lentilelor de contact în viața de zi cu zi.

Folosirea eficienta a soluțiilor de ingrijire a lentilelor de contact

Cu tehnologia și designurile moderne, lentilele de contact reprezintă o opțiune excelentă pentru corectarea vederii fără a fi nevoie de ochelari. Pentru a te bucura de toate avantajele pe care le oferă lentilele, este crucial să înveți cum să le folosești eficient și în siguranță. Iată câteva sfaturi utile:

 • Consultă un specialist înainte de a începe.
 • Începe întotdeauna cu o consultație oftalmologică. Un specialist îți poate evalua ochii și îți poate recomanda tipul potrivit de lentile de contact pentru nevoile tale specifice.
 • Igiena este fundamentală.
 • Curăță întotdeauna lentilele și mâinile înainte de a le manipula.
 • Spală-ți bine mâinile cu săpun și apă și usucă-le cu un prosop curat înainte de a atinge lentilele.

Respectă instrucțiunile de purtare

Unele lentile sunt destinate pentru purtare zilnică, altele pentru purtare extinsă. Respectă cu strictețe instrucțiunile de purtare și înlocuire pentru a preveni iritațiile sau alte probleme oculare.

Folosește soluția corectă

Nu folosi niciodată apă sau alte lichide în afara soluției recomandate de medicul oftalmolog pentru a curăța sau depozita lentilele. Alege soluția potrivită pentru tipul de lentile pe care le utilizezi.

Păstrează un program regulat de înlocuire

Lentilele trebuie înlocuite conform programului recomandat de specialist. Ignorarea acestui aspect poate duce la disconfort sau la riscul de infecții.

Evită expunerea la apă

În timpul dușului sau înotului, încearcă să eviți contactul lentilelor cu apă. Lentilele de contact trebuie să rămână uscate în timpul acestor activități pentru a preveni iritațiile și infecțiile.

Protejează-ți ochii

Nu folosi lentilele în medii cu praf, fum sau substanțe chimice iritante. În plus, utilizează ochelari de protecție sau lentile speciale atunci când te expui la factori care pot afecta lentilele.

Consultă medicul oftalmolog în caz de probleme

Dacă ai orice disconfort, iritație sau modificări în vedere în timp ce folosești lentilele, adresează-te imediat medicului oftalmolog pentru verificări și sfaturi suplimentare. Prin respectarea acestor sfaturi și urmând recomandările medicului oftalmolog, vei putea să te bucuri de toate avantajele pe care lentilele de contact le oferă: claritate vizuală, confort și libertate în mișcare, fără a compromite sănătatea ochilor.

Topul lunii octombrie al soluțiilor de ingrijire lentile de contact

Cand vine vorba despre îngrijirea lentilelor de contact, este important sa faci alegerea potrivită, mai ales în privința asigurării sănătății ochilor.

Clean Active Premium XXL 600 ml este o soluție pentru lentile de contact multifunctionala. Formula unică- poloxamer și sodiu hialuronat-ajuta la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepărtarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Clean Active Premium poate fi utilizata pentru toate tipurile de lentile de contact.

Opti-Free Express 355 ml este o soluție multifuncțională care poate fi folosită pentru toate tipurile de lentile de contact moi..După fiecare utilizare a lentilelor de contact, acestea trebuie să fie curățate mecanic. Așezați lentilele în podul palmei și adăugați o cantitate suficientă de soluție. Apoi frecați ușor și spălați lentilele pe ambele părți, timp de cel puțin 10 secunde. Clătiți din abundență cu o soluție proaspătă și depozitați-le într-o altă soluție proaspătă în suportul de lentile.

ReNu MultiPlus® este un brand de încredere și de renume mondial, cu o istorie plină de succes. Această soluție este folosită pentru hidratarea, curățarea, clătirea, dezinfectarea și păstrarea lentilelor de contact moi. ReNu omoară microbii în doar 4 ore – și ajută astfel la menținerea confortului lentilelor și păstrarea sănătății ochilor tăi. Soluția ReNu MultiPlus conține Hydranate®, un ingredient special care îndepărtează depunerile de proteine. Poți astfel să cureți, să clătești, să dezinfectezi și să îndepărtezi proteinele și să păstrezi lentilele cu un singur tip de soluție – ReNu MultiPlus.

Deoarece ochii tăi sunt atât de importanți, nu fă experimente cu orice soluție. Diversele soluții pot să nu fie compatibile între ele și nu toate soluțiile sunt sigure pentru lentilele tale. Întotdeauna respectă instrucțiunile corecte privind întreținerea și purtarea lentilelor de contact și mergi regulat la un specialist oftalmolog. Întreabă specialistul dacă ai nelămuriri în ceea ce privește întreținerea lentilelor tale de contact.


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newsletter si fi primul care afla noutati