Rame ochelari metalice

Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-24 din 2688

Pagina
pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-24 din 2688

Pagina
pe pagina

Cadre metalice

Atunci când căutăm ochelarii potriviți, unul dintre criteriile de bază la care trebuie să fim atenți este materialul din care sunt realizate ramele. Oferta de piață modernă este foarte largă în acest sens și este în continuă creștere, dar ramele metalice rămân cele mai populare.

Caracteristicile ramelor metalice

Cadrele metalice sunt realizate dintr-o combinație de diferite metale, cum ar fi oțel inoxidabil sau aluminiu. Cele din inox sunt anticorozive, antialergice, foarte dure si in acelasi timp subtiri. Acoperirea ramelor este din cupru, nichel sau crom. Există și acoperiri din metale prețioase. Chiar și auriu, dar niciodată rame realizate în întregime din acest element, pentru că ar fi prea moi și flexibile.

Principalul avantaj al ramelor metalice este durabilitatea lor ridicată. O investitie in acest tip de materie prima este deci o investitie intr-un produs de lunga durata. Se poate presupune că în timp, ochelarii metalici nu se vor deforma, așa că nu va fi nicio problemă cu înlocuirea lentilelor corective.

Pentru cine sunt ramele metalice?

Când vine vorba de natura ochelarilor din metal, acestea sunt mai degrabă o propunere pentru cei care prețuiesc clasicul și universalitatea. Daca, in plus, ramele metalice sunt ovale sau dreptunghiulare, acestea se vor potrivi practic cu orice tinuta, indiferent daca este sportiva, casual sau eleganta. Modelele și culorile avangardiste, îndrăznețe sunt mai degrabă domeniul ramelor din plastic, deși există și modele de ochelari din metal mai puțin convenționale, colorate. Designerii au o mulțime de spațiu pentru creativitate datorită templelor largi, care pot fi decorate în diferite moduri.

Vezi și alte tipuri de ochelari în funcție de materialul din care sunt fabricate ramele: