Lentile de contact

Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-36 din 181

Pagina
pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-36 din 181

Pagina
pe pagina

Toate lentilele de contact

Lentilele de contact sunt o soluție din ce în ce mai populară, nu doar de către persoanele cu deficiențe de vedere, ci și de către cei care doresc să-și schimbe culoarea ochilor. Oricum, nimic surprinzător - lentilele ne oferă confortul purtării, îmbunătățind în același timp calitatea vederii. Datorită noilor soluții tehnologice, oferta acestui tip de produse este din ce în ce mai largă și astfel se potrivește mai bine nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

Atunci când alegem lentilele, ar trebui să mergem la un specialist, iar dacă ne cunoaștem deja problema cu exactitate, apelați la oferta unui magazin care permite consultarea cu oftalmologi și optometriști. Cu toate acestea, înainte de a se întâmpla asta, merită să cunoaștem toate posibilitățile pe care ni le oferă această soluție.

Care sunt tipurile de lentile de contact?

Lentilele sunt adaptate nu doar defectului de vedere (pe care il vom mentiona mai tarziu), ci si stilului nostru de viata, confortului pe care il asteptam de la acest tip de produs. Prin urmare, le putem împărți în funcție de timpul de utilizare:

 • Lentile de contact zilnice - aceasta este o soluție concepută în primul rând pentru persoanele care folosesc lentile mai degrabă ocazional, de exemplu în timpul exercițiilor fizice. Totuși, aceste tipuri de produse pot fi ideale și pentru cei care nu au răbdare pentru ritualul zilnic de curățare și inundare a lentilelor. Lentilele zilnice de unică folosință nu necesită curățare. La sfârșitul zilei, le scoatem și le aruncăm. Acestea includ lentilele #bioview Daily, Dailies AquaComfort Plus sau Proclear 1 Day. Vă recomandăm în special:
  • 1-DAY ACUVUE® MOIST - lentile de contact zilnice de înaltă calitate produse de Johnson & Johnson. Se caracterizează printr-o hidratare excepțională și o permeabilitate maximă la oxigen, datorită cărora utilizarea lor este asociată cu cel mai înalt nivel de confort. Produsul se adaptează perfect la ochi imediat după introducere, aderând strâns la acesta - minimizează rularea și căderea din ochi. Designul inovator al lentilelor face ca ochii lor să arate sănătoși și lipsiți de iritații. Produsul a fost îmbogățit cu filtre UV.
  • ACUVUE® OASYS 1-Day - lentile zilnice de unică folosință de nouă generație, concepute pentru persoanele care petrec mult timp în condiții nefavorabile ochilor. Se caracterizează printr-un nivel ridicat de hidratare și o permeabilitate optimă la oxigen, datorită cărora mențin eficient umiditatea adecvată a ochilor, protejându-i de iritații, uscare și infecții. Produsul se caracterizează printr-un diametru crescut al lentilelor, ceea ce le face mai ușor de pus și le face să se potrivească perfect cu ochiul. ACUVUE® OASYS 1-Day vă va oferi o calitate excelentă a vederii în orice situație și ochi proaspeți și strălucitori pe tot parcursul zilei.
 • Lentile de două săptămâni - destinate utilizării timp de două săptămâni în modul zilnic sau timp de o săptămână în modul zi și noapte. Acestea includ lentilele AquaView Moist 2 weeks. De asemenea, vă recomandăm:
  • ACUVUE® 2 - lentile de contact moderne, dedicate persoanelor miope si hipermetropi care apreciaza confortul maxim. Produsul se caracterizează printr-o structură inovatoare și are margini foarte subțiri, datorită cărora se potrivește perfect ochiului, minimizând riscul de a se ondula și cădea. Lentilele se caracterizează și printr-un nivel ridicat de hidratare, datorită căruia ochii purtătorului rămân umezi și strălucitori toată ziua - fără a se usca sau irita. Pot fi purtate zilnic sau continuu, asa ca vor fi o alegere excelenta pentru tine daca nu iti place sa pierzi timpul cu ingrijirea zilnica a lentilelor.
  • ACUVUE® OASYS - un produs care a fost creat pentru utilizatorii care se confruntă cu uscăciunea excesivă a ochilor - se caracterizează printr-o hidratare ridicată, datorită căreia minimizează eficient riscul de iritare și uscare. Lentilele au fost întărite cu un ingredient suplimentar hidratant, astfel încât purtarea lor este asociată cu nivelul maxim de confort. Au un marcator de pagină special care le face ușor de configurat, făcându-l o opțiune excelentă chiar și pentru utilizatorii fără experiență. Lentilele ACUVUE® OASYS sunt, de asemenea, echipate cu filtre UV moderne care protejează ochii de radiațiile solare dăunătoare.
  • ACUVUE® OASYS with Transitions™ - lentile de contact inovatoare care vă vor proteja eficient ochii de lumina excesivă. Vor fi o alegere excelentă pentru șoferii activi, deoarece reduc lumina emisă de farurile auto. De asemenea, vor funcționa bine atunci când lumina soarelui de zi cu zi cauzează probleme ochilor tăi, ducând la iritații nedorite. În plus față de filtrare eficientă a luminii, asigură o vizibilitate perfectă în orice situație și cea mai mare protecție UV. Produsul este dedicat purtării în regim de două săptămâni, păstrându-și în același timp îngrijirea zilnică.
 • Lentile de conctact lunare - în acest caz, merită să alegeți un model care se va potrivi perfect cu modul nostru de zi. Le putem purta 8 sau 12 ore, in functie de indicatiile produsului. Lentilele lunare trebuie curățate în fiecare seară. Acestea includ lentilele #bioview Monthly, Air Optix® Aqua, Biofinity®, PureVision® 2 HD și SofLens® 59.
 • Lentilele de contact trimestriale - o soluție perfectă pentru cei cărora nu le plac schimbările. La fel ca lentilele de contact lunare, acestea necesită îngrijire zilnică. Acestea includ BioAir 38FW și Crazy Lens RX (lentile colorate cu puteri optice).
 • Lentile de contact anuale - prin analogie cu cele de mai sus, lentilele anuale sunt potrivite pentru utilizare timp de un an. Trebuie să avem grijă de ele în fiecare zi pentru a le păstra în siguranță pentru ochii noștri. Acestea includ Crazy Lens.
 • Lentilele de contact colorate – spre deosebire de lentilele menționate anterior, acestea nu au scopul de a corecta vederea, ci doar de a schimba culoarea ochiului. Culorile lentilelor sunt diverse, uneori uniforme și alteori dispuse în modele uimitoare. Sunt perfecte pentru petreceri, pentru individualistii carora le place sa experimenteze. Lentilele colorate sunt disponibile atât în varianta corectivă, cât și în așa-numita versiune "zero", adică adaptate ochiului fără defecte de vedere. Acestea includ Air Optix® Colors, AquaView Color și FreshLook® ColorBlends.
 • Lentile de contact torice – aceste lentile sunt recomandate persoanelor cu astigmatism care au dificultăți de a vedea clar indiferent de distanță. Ele corectează defectul miopiei și hipermetropiei, motiv pentru care sunt potrivite atât pentru persoanele care poartă așa-numitele "plusuri" și "minusuri". Acestea includ AquaView Toric, Biofinity® Toric și ULTRA for Astigmatism. Vă recomandăm în special:
  • 1-DAY ACUVUE® MOIST for ASTIGMATISM - lentile torice inovatoare, create special pentru astigmatism. Produsul se caracterizează printr-o stabilitate ridicată și o construcție excelentă, datorită cărora se potrivește perfect ochiului utilizatorului, minimizând riscul de a cădea și de a se ondula. Producția folosește tehnologia LACREON, care permite închiderea cantității optime de apă în lentilă - acest lucru face ca utilizarea să fie foarte confortabilă, iar ochii rămân hidratați și lipsiți de iritații pentru o perioadă lungă de timp. Produsul a fost îmbogățit cu filtre UV.
  • ACUVUE® OASYS for ASTIGMATISM - lentile de noua generatie, dedicate astigmatismului. Folosesc tehnologia inovatoare HydraClear, care este responsabilă pentru hidratarea lor maximă și constantă, ceea ce se traduce printr-un confort ridicat în timpul utilizării lor. De asemenea, se caracterizează printr-o stabilizare excelentă, care contribuie la o vizibilitate perfectă în orice situație și la cea mai bună protecție împotriva radiațiilor solare nocive. Produsul poate fi folosit in mod continuu, intermitent si zilnic, ceea ce inseamna ca le puteti purta o saptamana intreaga fara a fi nevoie sa le ingrijiti si fara sa le scoateti, sau doua saptamani cu curatenie regulata - alegerea va apartine.
 • Lentile de contact progresive – sunt recomandate mai ales persoanelor de peste 40 de ani care sufera de prezbiopie, adica presbiopie. Datorită lentilelor progresive, ochiul se adaptează la vederea la orice distanță, astfel încât persoana care le folosește nu trebuie să poarte ochelari de citit. Acestea includ lentilele ACUVUE® OASYS MULTIFOCAL, Biofinity® Multifocal și PureVision® 2 HD for Presbyopia. Vă recomandăm în special:
  • 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL - lentile progresive de înaltă calitate, dedicate persoanelor care se luptă cu prezbiopie. Au fost create după imaginea ochiului unei persoane în vârstă, motiv pentru care se potrivesc perfect și aderă perfect la suprafață - fără să cadă sau să se învârtească. Produsul se caracterizeaza printr-un nivel ridicat de hidratare, ceea ce face ca utilizarea sa sa fie asociata cu nivelul maxim de confort, iar materialul folosit pentru producerea lui asigura ochilor utilizatorului o hidratare de durata. Datorită acestor lentile veți vedea perfect atât în depărtare, cât și în apropiere. Produsul a fost îmbogățit cu filtre UV.
 • Merită să ne gândim dacă vrem să folosim lentile care trebuie îndepărtate noaptea sau opțiuni de zi și noapte care ne permit să dormim fără a fi nevoie să scoatem lentilele. Aceasta este o opțiune ideală mai ales pentru oamenii ocupați și cei uituci care uneori uită să-și scoată lentilele seara. Astfel de practici pot duce la probleme grave la nivelul conjunctivei, așa că este mai bine să nu riscați să folosiți lentile obișnuite care nu au o perioadă lungă de funcționare.

  Alegerea lentilelor de contact in functie de producator

  În acest moment, pe piață există o mulțime de lentile de contact care tentează prin prețul și manopera excelentă. Se știe, însă, că este mai bine să folosești produse de la companii dovedite care au câștigat deja încrederea multor utilizatori. Astfel de companii includ Johnson&Johnson (lentile ACUVUE®), Alcon (inclusiv lentile Air Optix), CooperVision (inclusiv lentilele Biofinity) sau chiar Bausch&Lomb (inclusiv lentilele PureVision). Cel mai important lucru este însă să alegi lentilele potrivite pentru defectele de vedere și preferințele tale.