Super confortabil #bioview 2 week

Simțiți un confort excepțional
Verificati

Reduceri!

Toate ramele -70%
Verificati

Lentile bilunare

Vizualizare ca Grila Lista

8 Articole

pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista

8 Articole

pe pagina

Lentile de contact de 2 săptămâni

Lentilele de contact dau mai multă libertate persoanelor dependente de corecțiile optice ca urmare a diagnosticării unor afecțiuni oftalmologice care practică activități sportive de performanță și care sunt incomodate în activitatea lor de purtarea ochelarilor de vedere. O serie completă sortimente de lentile de contact de unică folosință sau cu purtare extinsă sunt comercializate la scară largă în întreaga lume. Astfel, pe piață sunt disponibile lentile de unică folosință, săptămânale, bilunare, lunare, trimestriale și anuale, cât și lentile de contact pentru zi și pentru noapte.

 • Ce sunt lentile de contact de 2 săptămâni?

  Lentile de contact de 2 săptămâni denumite și "lentile de contact de schimb sistematic", necesită o înlocuire cu o nouă petreche după trecerea celor două săptămâni de folosire, timp în care au nevoie de un program strict de îngrijire și întreținere adecvată. De cele mai multe ori, modelele de lentile de contact de 2 săptămâni sunt preferate de către utilizatorii lentilelor de contact lunare, din rațiuni ce țin de higiena ochilor. Ele presupun o cantitate mai mică de depozite proteice care se așează pe suprafața lentilei. În plus, gama de lentile de contact de 2 săptămâni generează costuri mai mici decât cele anuale în cazul în care suferă zgârieturi.

  Lentile de contact de 2 săptămâni se vor înlocui după utilizarea lor timp de 14 zile. Lentilele pentru o utilizare zilnică timp de o săptămână sunt disponibile la cele mai mari magazine cu lentile de contact. Aceste lentile de contact se poartă pe timp de zi și sa se stochează peste noapte în recipient cu soluție pentru lentilele de contact, pentru a fi gata de reutilizat a doua zi. Producătorii de accesorii medicale oftalmologiuce sunt de părere că perioada de 14 zile este cea mai bună pentru purtătorii de lentile de contact, deoarece depozitele de proteine și impuritățile nu au timp să se adune pe suprafața lentilelor de contact. Prin urmare, este necesar pentru a mentine lentile de contact de 2 săptămâni într-un recipient steril și curățate cu soluții adecvate pentru lentilele de contact. Lentilele de contact pentru 2 saptamani se împart în lentile de contact de zi cu zi si "Night and Day".

 • Cine poate purta lentile de contact de 2 săptămâni?

  Lentilele de contact de 2 săptămâni reprezintă cea mai înțeleaptă alegere pentru persoanele cu defecte de vedere care doresc să renunțe la ochelarii chiar și pentru un timp. De exemplu, sunt recomandate pe perioada vacanței, atunci când persoanele sunt adesea mai active sau doresc să înoate sau să poarte ochelari de soare. În plus, sunt recomandate și persoanelor care merg în locuri aglomerate, unde ochelarii pot fi scapați sau deteriorati, sportivilor, înotătorilor și boxerilor. Cele mai cunoscute lentile de contact de 2 săptămâni sunt ACUVUE® OASYS, marcă brevetată Johnson & Johnson. Lentilele se vor purta atât pe durata zilei, cât și a nopții, timp de 7 zile, fără a fi îndepărtate. Perioada aceasta poate fi extinsă în cazul în care calitatea funcției vizuale nu suferă transformări și nu se degradează.

 • Când se înlocuiesc lentilele de contact săptămânale?

  Înlocuirea lentilelor de contact săptămânale se face după cele 7 zile de purtare. În cazul lentilelor cu înlocuire la două săptămâni, perioada de înlocuire se extinde la 14 zile. În tot acest timp, acestea au nevoie de un program strict de îngrijire și întreținere adecvată. De cele mai multe ori, modelele de lentile de contact de 2 săptămâni sunt preferate de către utilizatorii lentilelor de contact lunare, din rațiuni ce țin de igiena ochilor. Ele presupun o cantitate mai mică de depozite proteice care se așază pe suprafața lentilei. În plus, gama de lentile de contact de 2 săptămâni generează costuri mai mici decât cele anuale în cazul în care suferă zgârieturi.

Avantajele lentilelor de contact de 2 săptămâni

Lentilele de contact de 2 săptămâni sunt confortabile, garantează un grad ridicat de vizibilitate și sunt relativ ieftine. Acestea permit utilizatorilor să facă ceea ce ei nu pot face, sau ar putea face într-un mod incomod, cu ochelarii de vedere. Prin urmare, persoanele cu defecte de vedere pot uita de problemele lor, dacă acestea utilizează lentile de contact de 2 săptămâni. Confortul durabil este un alt atu al acestor sortimente lentile. Mai mult decât atât, acestea rămân curate în toată perioada de utilizare, până la data de expirare, putând fi folosite în condiții de siguranță maximă.

Cele mai mărci de lentile de contact de 2 săptămâni sunt:

 • ACUVUE® 2 - advance, lentile de contact moderne pentru o purtare timp de două săptămâni cu utilizare zilnică sau o perioadă de o săptămână de utilizare zi și noapte.
 • ACUVUE® OASYS - lentile de contact, cu o perioadă de 14 zile de utilizare pe timp de zi sau cu o perioadă de 7 zile de utilizare pe timp de zi și de noapte. Purtătorii lor nu resimt senzația de uscăciune oculară în timp ce poartă aceste lentile de contact.
 • ACUVUE® OASYS for ASTIGMATISM - lentile de contact cu grad ridicat de hidratare indicate pentru a corecta astigmatismul.