Rame ochelari plastic

Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-24 din 5610

Pagina
pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-24 din 5610

Pagina
pe pagina

Rame din plastic

Una dintre opțiunile cel mai frecvent alese la achiziționarea ochelarilor sunt ramele din plastic.

Avantajele și dezavantajele ramelor din plastic

Avantajul ramelor din plastic este rezistenta lor mare la rupere in ciuda constructiei lor usoare, in comparatie cu ramele metalice. Ramele din plastic sunt disponibile într-o gamă largă de culori și modele, motiv pentru care sunt adesea alese de oamenii cărora le place stilul colorat. De asemenea, pentru bull eyes pentru persoanele cu deficiențe de vedere severe, deoarece ramele de plastic sunt atât de vizibile pe față încât distrage atenția de la ochelarii groși. Ochelarii de plastic sunt recomandați ca ochelari de lectură buni.

Din păcate, ochelarii de plastic au și dezavantajele lor. Există păreri că din acest motiv vor fi forțați să iasă de pe piață de către omologii lor din metal. Aceste dezavantaje sunt în primul rând rezistența scăzută la temperatură. Peste 100-150 de grade Celsius apar modificări permanente ale formei ramelor.

Cele mai comune materiale din care sunt realizate ramele din plastic sunt: azotat de celuloză (celuloid), acetat de celuloză (acetat), propionat de celuloză, rășini epoxidice, poliamidă, clorură de polivinil și metacrilat de polimetil. Cu avertismentul că celuloidul dispare încet de pe piață. Practic nu mai este disponibil în Europa, dar este încă folosit în India și Japonia. În prezent, cel mai popular material plastic din care sunt fabricate ramele este acetatul. Este un material cu duritate și durabilitate mai mare decât plasticul și, în același timp, cu o elasticitate mai bună.

Vezi și alte tipuri de ochelari în funcție de materialul din care sunt fabricate ramele: