Super confortabil #bioview Monthly

Simțiți un confort excepțional
Verificati

Reduceri!

Toate ramele -70%
Verificati

Lentile lunare

Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-36 din 78

Pagina
pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-36 din 78

Pagina
pe pagina

Lentile de contact lunare

În funcție de durata lor de valabilitate, o serie variată de lentile de contact sunt comercializate pe piețele din întreaga lume. Cele mai vândute accesorii oftalmologie sunt: lentilele de contact zilnice, lentilele de contact bi-lunare, lentilele de contact lunare, lentilele de contact trimestriale și lentilele de contact anuale. 

O privire de ansamblu asupra lentilelor de contact lunare

Lentilele de contact lunare sunt accesorii oftalmologice cu purtare extinsă ce pot fi utilizate pentru o durată ce nu poate depăși o lună. Apoi, utilizatorul va înlocui perechea de lentile a cărei durată de valabilitate a expirat cu una nouă. Lentilele de contact lunare necesită unor reguli minutioase de îngrijire adecvată, pentru a menține proprietățile lor pe toată perioada de utilizare. Mai precis, lentilele de contact lunare se vor curața cu ajutorul unei soluții multifuncționale de îngrijire lentile de contact și se vor păstra în recipiente sterile. Clatirea lentilelor de contact lunare va avea în vedere eliminare oricăror urme de impurități care s-au despus pe suprafața lor. De asemenea, clătirea lentilelor de contact lunare se va realiza cu maximă cu regularitate pe toată perioada de utilizare.

 • De ce să alegi lentilele de contact lunare?

  Cei mai mulți utilizatori ai accesoriilor ofalmologice au ales lentile de contact lunare grație gradului ridicat de confort, care se menține permanent în condițiile perioadei lungi de utilizare. În plus, achiziționarea unei perechi de lentile de contact lunare generează costuri mult mai mici, dar și un confort crescut prin comparație alegerea unei perechi de lentile de contact anuale, în contextul deteriorării acestei. Durata relativ scurtă de utilizare constituie un alt avantaj al lentilelor de contact lunare. Pe de alta parte, complicațiile legate de utilizarea lentilelor de contact sunt extrem de rare. Mai mult, depozitele proteice se adună pe suprafața lentilei într-o proporție mai mare în cazuș lentilelor de contact trimestriale și anuale decât în cazul celor lunare. Depozitele proteice ale microrganismelor externe perturba vederea, astfel încât ochiul uman le percepe ca pe o stare de disconfort pronunțat. Lentilele de contact lunare sunt, nu în ultimul rând, imperceptibule pentru purtătorul acestora și asigură ochiului o hidratare și un nivel de umiditate optim.

 • Când este momentul să alegi o pereche noua de lentile lunare?

  Lentilele lunare sunt articole medicale optice destinate utilizării lor pentru o perioadă care nu va depăși 30 de zile. Așadar, aceste lentil sunt destinate, evident, la recomandarea unui medic specialist, tuturor celor care își doresc să reducă costurile aferente înlocuirii zilnice a perechii de lentile contact. Concret, prezintă un cost total mai redus comparativ cu cele zilnice. Nu se aruncă decât după expirarea perioadei de valabilitate. Nu influențează buna desfășurare a activităților cotidiene și pot fi purtate chiar și 12 ore în fiecare zi. La finalul zilei, se vor depozita în recipiene speciale de stocare, denumite lenscase-uri.

 • Cine poate utiliza lentile de contact lunare?

  Datorită confortului lor sporit pe care îl oferă, lentilele de contact lunare se pretează unei game destul de generoase de purtători ai corecțiilor optice. Din cauza perioadei relativ scurtă de utilizare, lentilele de contact lunare sunt recomandate pentru vară și de iarnă, vacante, excursii si sporturi. Cele mai populare tipuri de lentile de contact lunare Sunt disponibile două versiuni, cum ar fi cea de zi cu zi "elastică", iar cea pentru o utilizare prelungită. Versiunea prelungită a lentilelor de contact lunare permite utilizatorilor să poarte lentile toată perioada de utilizare, fără a le indeparta noaptea.

  Lentilele de contact lunare sunt recomandate persoanelor fizice cu defecte de vedere care nu doresc sau nu pot purta ochelari. Din cauza perioadei relativ scurtă de utilizare, lentilele de contact lunare sunt recomandate pentru vară și de iarnă, vacante, excursii si sporturi. Cele mai populare tipuri de lentile de contact lunare Sunt disponibile două versiuni, cum ar fi cea de zi cu zi "elastică", iar cea pentru o utilizare prelungită. Versiunea prelungită a lentilelor de contact lunare permite utilizatorilor să poarte lentile toată perioada de utilizare, fără a le indeparta noaptea. Aceste lentile de contact sunt recomandate persoanelor care doresc o calitate înaltă a vederii, atât pentru zi cat și pentru noapte. Prin asigurarea unei calități ridicate a vederii, versiunea prelungită a lentilelor de contact lunare, de asemenea, permite utilizatorilor să nu isi amintească despre defectele lor de vedere pentru o perioadă lungă lună.

 • Lentilele de contact lunare necesită îngrijire specială?

  Evident de da. Lentilele de contact lunare, asemenea celor săptămânale sau bi-lunare, sunt supuse unei proceduri extrem de riguroase de întreținere la finalul fiecărei zile de purtare. Acest proces include curățarea, dezinfectarea și clătirea atentă a suprafeței lentilei, cu ajutorul unor soluții multifuncționale sau pe bază de peroxid de hidrogen. Ulterior, acestea se depoziteaza, timp de minim 6-8 ore, în cadrul unor recipiente speciale, denumite lenscase, de unde se vor scoate ca noi, in dimineața următoare și se vor utiliza în aceleași condiții ca ziua precedentă. Procedul de întreținere a lentilelor de contact are ca principal obiectiv îndepărtarea particulelor de murdările și a microorganismelor cu potențial patogen.

Cele mai populare branduri cu lentile de contact lunare

Cei mai renumiți producatori de lentile de contact lunare sunt:

Horien:
 • Horien Disposable - realizat din hidrogel, cu un grad ridicat de hidratare și de apă, oferă o permeabilitate crescută a oxigenului la nivelul corneei.
Bausch&Lomb:
 • PureVision - lentile de contact lunare de utilizare prelungită, se pot întrebuința pe o perioadă mai lungă de o lună fără a fi nevoie să se îndeparteze pe timp de noapte și fără a exista riscul producerii unor iritații sau leziuni ale ochilor.
 • PureVision Multifocal - lentile de contact lunare din Aergel, un material hidrofil din silicon hidrogel.
 • SofLens 38 - lentile de contact de înaltă calitate, cu o construcție subțire, confecționate dintr-un material durabil.
 • SofLens 59 - destinate îndepărtării zilnice pentru a reduce cantitatea de depozite de proteine pe suprafața lentilelor.
 • SofLens 66 Toric - lentile de contact lunare recomandate persoanelor astigmatice.
Cooper Vision:
 • Biofinity - realizat din materiale moderne HYDRO-GEL, cu un rând de hidratare de 98% și o construcție de lentile de neegalat.
 • Biofinity Toric - lentile de contact lunare recomandate persoanelor astigmatice.
 • Biomedics 55 Evolution - lentile cu muchii subțiri, rotunde pentru un confort sporit în timpul purtării.
 • Proclear Sphere - fabricate în conformitate cu tehnologia unică PC cu fosforilcoline, un material cu proprietăți similare cu cele naturale ale ochiului uman.
Alcon: