Lentile colorate

Vizualizare ca Grila Lista

23 Articole

pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista

23 Articole

pe pagina

Lentile de contact colorate

Ai dori să ai ochi albastri sau căprui? Ori aștepti o transformare senzațională a ochilor tăi în verde sau în negru? Este suficient să apelezi la un set lentile de contact colorate cu model "ochi de pisică" pentru a obține efectul scontat pentru o seară de Holloween. Nici pe departe nu ai nevoie de o intervenție chirurgicală care să schimbe radical culoarea ochilor! O pereche de lentile de contact colorate cu o culoare sau design special sunt ”ingredientul” de care ai nevoie pentru a arata ca o zeița la evenimentul care îți poate schimba viața!

Câteva cuvinte despre lentilele de contact colorate?

Lentilele de contact colorate sunt lentilele de contact noi recomandate persoanelor cu defecte de vedere, dar și persoanelor cu vedere excelenta, care doresc o schimbare. Pe piață sunt disponibile două categorii de lentile de contact colorate: cele pentru corectarea problemelor de vedere, cu dioptrie, și cele pentru cei care intenționează doar să schimbe culoarea ochilor, nefiind diagnosticați cu o afecțiune oculară, cu dioptrie ”zero”. Lentilele de contact colorate pot fi folosite pe tot parcursul zilei, concomitent cu alte tipuri de lentile de contact. Lentilele de contact colorate au puterea de a schimba cu ușurință aspectul estetic al feței cu ocazia unor evenimente importante, recepții, nunți sau sesiuni foto.

Cine poate utiliza lentilele de contact colorate?

Pacienții care doresc ca aspectul lor să aibă mai multă profunzime sau doresc o culoare mai intensă și mai interesantă a ochilor pot apela la lentilele de contact colorate. Lentilele de contact colorate sunt disponibile în anumite culori convenționale, însă există și modele necovenționale, indicate de către producatori pentru evenimentele de Holloween. Acestea sunt populare îndeosebi în rândul tinerilor, care le doresc să le poarte în principal în timpul petrecerilor.

Care sunt avantajele utilizării lentilelor de contact colorate?

Utilizarea lentilelor de contact colorate nu diferă de utilizarea lentilelor de contact obișnuite pentru corectarea afecțiunilor oftalmologice. Cele mai intense lentile de contact colorate au capacitatea de a modifica atât culoarea ochilor, cât și accentuarea culorii naturale a ochilor. Alte tipuri lentile de contact colorate, precum Wild Eyes, transformă aspectul ochilor și face întregul aspect exterior al utilizatorului să pară mai neobișnuit. Lentilele de contact colorate în culori neconvenționale, cum ar fi alb, negru, negru și galben, dar și alte tipuri sunt pretabile la petreceri.

Lentilele de contact colorate, cu o formă delicată și accentuată pot să intensifice culoarea irisului și se adauge reflecții colorate pentru ochi, în același timp. Lentilele de contact cu opacitate totală schimbă culoarea naturală a ochilor. La fel ca cele convenționale cu dioptrii, lentilele de contact colorate au nevoie de o îngrijire specială. Ele se curață cu ajutorul unor soluții speciale pentru lentile de contact. De asemenea, lentilele colorate se depozitează în recipiente sterile. Lentilele de contact colorate cu înlocuire zilnică se regăsesc în magazinele fizice ce comercializează lentile de contact, dar și pe paginile oficiale de internet ale acestora.

 • Ce trebuie să știi despre lentilele de contact colorate?

  Lentilele estetice sunt, așa cum te-ai aștepta, folosite pentru schimbarea culorii naturale a irisului. Efectul lor este unul imediat, așadar vei sesiza diferența de culoare imediat după ce le aplici pe ochi. Lentilele de contact colorate, cu o formă delicată și accentuată pot să intensifice culoarea irisului și se adauge reflecții colorate pentru ochi, în același timp. Lentilele de contact cu opacitate totală schimbă culoarea naturală a ochilor. Acestea pot fi purtate atât în scop cosmetic, estetic, pentru imbunătățirea aspectului feței și al ochilor, cât și în scop terapeutic, pentru corectarea problemelor curente de vedere.

 • Cine ar trebui să poarte lentile colorate?

  Lentilele de contact colorate sunt destinate tuturor tipurilor de utilizatori care vir să aibă o apariție suprinzătoare și să își modifice, instant, culoarea ochilor. Acestea pot fi achizitionate pe bază unei recomandări medicale de specialitate, indiferent dacă au sau nu nevoie de corecție optică. Lentilele de contact colorate sunt disponibile în anumite culori convenționale, însă există și modele necovenționale, indicate de către producatori pentru evenimentele de Holloween. Acestea sunt populare îndeosebi în rândul tinerilor, care le doresc să le poarte în principal în timpul petrecerilor.

 • Ce trebuie să cunoști înainte de achiziția lentilelor colorate?

  Întrucât lentilele de contact de orice fel sunt un produs medical, indiferent că le alegi pentru corectarea defectelor de vedere sau doar pentru un look nou, înainte să ți le cumperi, fie că ai mai purtat sau nu trebuie să-ți cunoști propriile măsurători (sau parametri) ale ochilor:

  • Raza de curbură a ochilor (RC, BC, Rază) – Indică gradul de curbură a ochiului și se măsoară în milimetri. Cuprinde valori între 6.50 și 10.50. Cea mai comună rază este 8.60. Dacă nu îți alegi o pereche de lentile cu raza de curbură corectă, atunci s-ar putea ca ele să te strangă sau să îți cadă de pe ochi.
  • Diametrul (DIA, Diam)– Reprezintă diametrul lentilelor de contact, măsurat în milimetri, și cuprinde valori între 12 și 17 mm.

Cele mai cunoscute mărci de lentile de contact colorate

Cei mai comercializate sortimente de lentile de contact colorate sunt:

 • Air Optix Colors - lentile de contact colorate pentru schimbarea imediată a culorii naturale a ochilor, disponibile în șase culori distincte.
 • FreshLook ColorBlends - lentilele de contact colorate care schimbă instant culoarea naturală a ochilor.

Verificați celelalte tipuri de lentile colorate: