Lentile progresive

Vizualizare ca Grila Lista

24 Articole

pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista

24 Articole

pe pagina

Lentile de contact progresive

Alterarea funcției vizuale este o problemă frecvent întâlnită în rândul persoanelor care au depășit pragul vârstei de 50 de ani și are legătură directă cu procesul natural și ireversibil de îmbătrânire a organismului. Acești pacienți au nevoie de corecție optică pentru a putea citi și a lucra la calculator. Persoanele care au suferit de miopie ăn tinerețe și au necesitat corecție optică negativă au nevoie de două perechi de lentile, pentru citit și respectiv pentru vederea la depărtare, odată cu împlinirea vârstei de 50 de ani.

Lentilele de contact progresive sunt recomandate pacienților cu presbiopie în sensul că facilitează î un grad ridicat de vizibilitate la toate distanțele. În plus, este eliminată nevoia imperioasă de a utiliza, concomitent, două perechi de ochelari de vedere.

 • Ce sunt lentilele de contact progresive?

  Lentilele de contact progresive, cunscute științific si sub denumirea de lentile "multifocale", au rolul de a menține o acuitate vizuală completă. În mod normal, medicii oftalmologi prescriu ochelarii de vedere pentru astfel de problemă vizuală care înaintează sistematic cu trecerea timpului. Cu toate acestea, lentilele de contact progresive sunt confortabile și permit utilizatorilor o vizibilitate a obiectelor impecabilă, indiferent de distanță, fără a fi nevoie de mai multe perechi de ochelari, sau de schimbarea propriului lor stil de viață. În ceea ce privește lentilele de contact progresive, ele necesită respectarea unui proces strict de îngrijire rapidă zilnică. Specialisții oftalmologi atrag atenția asupra faptului că acomodarea cu noile lentile de contact progresive se realizează mai greu decât în cazul altor lentile de contact convenționale.

 • De ce să alegi lentilele de contact progresive?

  O serie întreagă de avantaje ale lentilelor de contact progresive permit utilizatorilor să depășească unele probleme de vedere care nu le permit să se bucure de o vedere excepțională. Lentilele de contact progresive sunt o soluție mai bună pentru a obține o vedere bună indiferent de distanța focală comparativ cu folosirea mai multor perechi de ochelari.

  Lentilele de contact progresive garanteaza, de asemenea, un grad ridicat de confort pe toată perioada de utilizare. Mai mult decât atât, purtătorii nu sunt obligați la transformarea aspectului lor exterior, din cauza propriilor lor probleme de vedere. Lentilele de contact progresive necesită o îngrijire zilnică, ca orice alt tip de lentile cu utilizare prelungită. Asta înseamnă îndepartarea lentilelor curățarea lor și depozitarea într-un recipient steril cu o solutie speciala pentru lentilele de contact.

 • Căror pacienți le sunt destinate lentilele de contact progresive?

  Lentilele de contact progresive sunt cea mai buna alegere pentru persoanele cu acuitate vizuală scăzută la departare sau apropiere. Lentilele de contact progresive sunt, de asemenea, recomandate pentru persoanele cu presbiopie.

 • Când ai nevoie de o pereche de lentile de contact progresive?

  Lentilele de contact progresive sunt o categorie special de lentile de contact multifocale care sunt folosite de către pacienții care suferă de afecțiuni oculare care progresează rapid, cum ar fi presbiopia. Aceste sortimente de articole optice prezintă o particularitate aparte față de lentilele sferice și cele torice, în sensul că au proprietatea de a asigura o tranziție ușoară de la vederea la distanță la cea de aproape, fără a fi necesară o perioadă de acomodarea extrem de supărătoare pentru ochi. Presbiopia este o afecțiune care survine pe fondul scăderii puterii de acomodare a cristalinului, apărută după vârsta de 40 de ani, ca efect al procesului natural de îmbătrânire a organismului.

 • Prin ce se diferențiază lentilele de contact progresive?

  Lentilele de contact progresive se diferențiază de celelalte categorii de lentile de contact prin faptul că sunt capabile să asigure o tranziție rapidă de la vederea de aproape la cea de la distanță. Astfel, nu mai este nevoie să porți două perechi de lentile de contact sau de ochelari de vedere pentru a focalize imaginile, ci, pur și simplu, o singură lentilă te va ajuta să te bucuri de imagini clare, confort și hidratarea corespunzătoare a ochilor pe durata întregii zile.

  O serie întreagă de avantaje ale lentilelor de contact progresive permit utilizatorilor să depășească unele probleme de vedere care nu le permit să se bucure de o vedere excepțională. Lentilele de contact progresive sunt o soluție mai bună pentru a obține o vedere bună indiferent de distanța focală comparativ cu folosirea mai multor perechi de ochelari.

Tipuri de lentile de contact progresive

Lumea medicală oftalmologică cunoaște trei categorii de lentile de contact progresive: lentilele de contact progresive pe orizontală împărțite în două părți cu diferite lungimi focale, lentile bifocale de contact progresive fabricate prin suprapunerea a două lentile diferite - pentru aceste tipuri de lentile se selectează cea mai bună distanță focală pentru fiecare situație - și lentile de contact progresive cu o divizie centrală, în care partea centrală garantează vizibilitatea bună la apropiere, în timp ce extremitatea garantează o vedere bună la departare.

Cele mai renumite mărci de lentile de contact progresive sunt:

 • AIR OPTIX PLUS HydraGlyde Multifocal - sunt lentile convenționale recomandate pentru o vizibilitate perfectă la toate distantele.
 • Proclear Multifocal - lentile de contact "multifocale" pentru o viziune capabile să ofere o vedere perfectă, atât la apropiere, cât și la depărtare.
 • PureVision Multifocal - lentile de contact "multifocale" fabricate din Aergel, un material din silicon hidrogel.