Picături pentru ochi

Vizualizare ca Grila Lista

12 Articole

pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista

12 Articole

pe pagina

Picaturi de ochi

Uscăciunea oculară, cunoscută medical și sub numele de sindromul ”ochiului uscat” afectează o parte însemnată a populației mondiale. Sindromul de ”ochi uscat” este resimțit ca o senzație de arsură profundă, care poate genera complicații iremediabile asupra funcției vizuale, dar și o stare puternică de disconfort la nivelul ochilor.

Manifestările neplăcute provocate de sindromul ”ochiului uscat” pot fi înlăturate prin utilizarea regulată de picături pentru ochi. Acestea joacă rolul unor ”lacrimi artificiale” și sunt capabile să acopere deficitul de lacrimi naturale, un element esențial care contribuie la sănătatea funcționării ochilor. Soluțiile pe bază de picături pentru ochi se folosesc îndeosebi atunci când utilizatorul se confruntă cu un deficit al secreției glandelor lacrimale. Aceste picături pentru ochi sunt indicate în special purtătorilor activi ai lentilelor de contact, cât și persoanelor care desfășoară o activitate intensă în fața calculatorului.

Picaturi pentru ochi

Picăturile pentru ochi sunt adesea denumite și "lacrimi artificiale", deoarece ajută la procesul natural de hidratare a ochilor și oferă utilizatorului un confort sporit. Picăturile pentru ochi sunt comercializate în farmacii și se pot elibera fără prescripție medicală. Ele au o capacitate ridicată de a menține un grad ridicat de hidratare pentru lentilele de contact, datorită unei cantități crescute de apă și polimeri, două dintre ingredientele principale ale picăturilor pentru ochi. Calitatea picăturilor pentru ochi este strict influentață de aceste ingrediente, cât și de tipul de polimer aflat în componență. În plus, picăturile pentru ochi au, de multe ori, în componență și un alt element natural al structurii ochiului, acidul hialuronat.

De ce este indicat să utilizezi picături pentru ochi?

Utilizarea picăturilor pentru ochi prezintă numeroase beneficii pentru ochi. În primul rând, ochiul este constant hidratat, astfel se înlătură riscul apariției uscăciunii oculare. Picăturile pentru ochi care conțin conservanți pot duce rapid la înroșirea ochilor, de accea se recomanda utilizarea unor picături fără aceste substanțe nicive. De asemenea, doze unice de picături pentru ochi se pot utiliza împreună cu purtarea concomitentă de lentilele de contact. Picăturile pentru ochi sunt recomandate în special persoanelor care petrec multe ore în fața calculatorului. Astfel, ochii lor nu vor avea de suferit nici de pe urma suprasolicitării excesive, nici de pe urma uscăciunii oculare. În plus, pacientul va resimți imediat o îmbunătățire vizibilă a funcției vizuale. Prin urmare, picăturile pentru ochi sunt recomandate anumitor categorii sociale, cum ar fi: designeri, programatori, contabili, persoane care folosesc calculatorul în activitatea cotidiană sau la locul de muncă.

  • Ce sunt picăturile pentru ochi?

    Cunoscute și sub denumirea de ”lacrimi artificiale”, picăturile pentru ochi ajută la combaterea eficientă a sindromului uscăciunii oculare. Principalul beneficiu al acestora constă în faptul că ele au dovedit întotdeauna o capacitate ridicată de a menține un grad ridicat de hidratare pentru lentilele de contact. Ingredientele principale conținute în picăturile pentru ochi sunt o cantitate crescută de apă și polimerii, precum și acidul hialuronat, o componentă naturală, caracteristică ochiului uman.

  • Cine poate utiliza picăturile pentru ochii?

    Teoretic, picăturile pentru ochi sunt indicate unei game extinse de purtători ai lentilelor de contact. Produsele sunt recomandate, deci, persoanelor care se confruntă cu un deficit de lacrimi naturale, precum și celor care petrec o mare perioadă de timp stând în fața dispozitivelor electronice, sau celor care se confruntă cu iritații, uscăciune sau infecții oculare în urma purtării necorespunzătoare a articolelor optice. Categoriile sociale cele eligibile folosirii picăturilor sunt: designeri, programatori, contabili, persoane care folosesc calculatorul în activitatea cotidiană sau la locul de muncă.

  • De ce să folosești constant picături pentru ochi?

    Utilizarea picăturilor pentru ochi prezintă numeroase beneficii pentru ochi. În primul rând, ochiul este constant hidratat, astfel se înlătură riscul apariției uscăciunii oculare. Picăturile pentru ochi care conțin conservanți pot duce rapid la înroșirea ochilor, de accea se recomanda utilizarea unor picături fără aceste substanțe nocive. De asemenea, doze unice de picături pentru ochi se pot utiliza împreună cu purtarea concomitentă a articolelor optice. În al treilea rând, dacă petreci mult timp în fața calculatorului, vei resimți o hidratare optimă pe durata întregii zile, confort, iar ochii tăi nu se vor mai simți obosiți, uscați și umflați la finalul zilei.