Ochi sănătoși

Cum se comportă ochii tăi în timpul somnului?

lentile pentru utilizare continuă

Dacă ai probleme cu somnul sau ochii tăi se simt obosiți din cauza faptului că nu reușești să respecți orele de somn, poți lua legătura cu un specialist oftalmolog sau cu un expert care să te ajute să elimini această problemă sau să rezolvi manifestările neplăcute ale ochilor care derivă din lipsa unui somn nesănătos sau ineficient.

Citeste mai mult

Sindromul uscăciunii oculare și lentile de contact

sindromul uscăciunii oculare - lentile de contact

Efectuarea unui control oftalmologic anual, achiziționarea unui sortiment nou de soluție îngrijire lentile de contact, utilizarea picăturilor pentru ochi, purtarea perechii adecvate de lentile de contact ori întrebuințarea lentilelor de contact de unică folosință pot ajuta la eliminarea manifestărilor negative asociate uscăciunii oculare.

Citeste mai mult

Ce este ambliopia? Corectată cu ajutorul lentilelor

ambliopia - lentilele de contact

Ambliopia, cunoscută mai frecvent în limbajul uzual ca "ochiul leneș" reprezintă, în continuare, una din problemele cele mai frecvente cu care se întâlnește oftalmologul și în special, oftalmologul pediatru. Ce înseamnă ambliopie? Înseamnă performanța slabă a unuia din ochi, în ciuda corecției optice, mai precis a ochelarului sau a lentilelor de contact.

Citeste mai mult

Miopia și soluțiile de corecție optică

lentile de contact pentru corectarea miopiei

Lentilele de contact se recomandă îndeosebi persoanelor cu miopie, a căror diferență de dioptrii între cei doi ochi este mai mare de 2 D. Dar orice persoana, poate opta, la recomandarea medicului, pentru corecția prin lentile de contact, care prezintă avantajul de a extinde câmpul vizual și de elimina distorsiunile provocate de rama ochelarului.

Citeste mai mult

Afecțiunile oftalmologice si lentilele de contact

afecțiunile oftalmologice si lentilele de contact

Un subiect de interes general asupra căruia intenționăm să ne concentrăm atenția este acela legat de afecțiunile oftalmologice și tipurile de lentile de contact care ajută la corectarea acestora. Despre afecțiunile oftalmologice frecvent semnalate în rândul pacienților care comandă lentile de contact pe baza prescripțiilor medicale dorim să precizăm faptul că în rândul celor cu incidență ridicată: miopia, hipermetropia, astigmatismul și presbiopia.

Citeste mai mult

Despre ochi și vedere

despre ochi și vedere

De-a lungul timpului, s-au conturat mai multe păreri despre îngrijirea lentilelor de contact. Cu toate aceste, procedura de curățare, îngrijire și conservarea acestora în recipiente special create de către producători respectă de regulă pașii standard descriși în instrucțiunile de utilizare și curățare a lentilelor.

Citeste mai mult