Lentile de contact

Cum se comportă ochii tăi în timpul somnului?

lentile pentru utilizare continuă

Dacă ai probleme cu somnul sau ochii tăi se simt obosiți din cauza faptului că nu reușești să respecți orele de somn, poți lua legătura cu un specialist oftalmolog sau cu un expert care să te ajute să elimini această problemă sau să rezolvi manifestările neplăcute ale ochilor care derivă din lipsa unui somn nesănătos sau ineficient.

Citeste mai mult

Sindromul uscăciunii oculare și lentile de contact

sindromul uscăciunii oculare - lentile de contact

Efectuarea unui control oftalmologic anual, achiziționarea unui sortiment nou de soluție îngrijire lentile de contact, utilizarea picăturilor pentru ochi, purtarea perechii adecvate de lentile de contact ori întrebuințarea lentilelor de contact de unică folosință pot ajuta la eliminarea manifestărilor negative asociate uscăciunii oculare.

Citeste mai mult

Lentilele de contact pentru sportivi

lentilele de contact pentru sportivi

Ce categorii de lentile de contact alegem în funcție de activitatea sportivă practicată? În ceea ce privește compatibilitatea dintre modelul de lentile de contact ales si sportul practicat, specialistul oftalmolog are datoria de a face o analiză amănunțită a nevoilor pacientului și de a-i recomanda tipul de lentila care este cel mai potrivit.

Citeste mai mult

Lentilele de contact pentru copii

lentilele de contact pentru copii

În cazul copiilor, ochelarii de vedere și lentilele de contact sunt cele mai potrivite metode pentru a le corecta vederea. În ultimii ani, medicii oftalmologi îi incurajează, din ce în ce mai mult, pe părinți, să opteze pentru lentilele de contact atunci când vine vorba de corectarea unor afecțiuni curente precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul, afecțiuni cu care copiii lor au fost recent diagnosticați.

Citeste mai mult

Istoria lentilelor de contact

istoria lentilelor de contact

Lentilele de contact au în spate o frumoasă istorie, care le confer un plus de farmec și de valoare, care să vină în sprijinul tuturor pacienților care au nevoie de corecție optică. Lentilele de comtact sunt un accesoriu pe care foarte mulți oameni îl întrebuințează în ziua de azi, într-o epocă în care ochii sunt solicitați tot mai mult de diferitele activități cotidiene.

Citeste mai mult

Ce este ambliopia? Corectată cu ajutorul lentilelor

ambliopia - lentilele de contact

Ambliopia, cunoscută mai frecvent în limbajul uzual ca "ochiul leneș" reprezintă, în continuare, una din problemele cele mai frecvente cu care se întâlnește oftalmologul și în special, oftalmologul pediatru. Ce înseamnă ambliopie? Înseamnă performanța slabă a unuia din ochi, în ciuda corecției optice, mai precis a ochelarului sau a lentilelor de contact.

Citeste mai mult

Miopia și soluțiile de corecție optică

lentile de contact pentru corectarea miopiei

Lentilele de contact se recomandă îndeosebi persoanelor cu miopie, a căror diferență de dioptrii între cei doi ochi este mai mare de 2 D. Dar orice persoana, poate opta, la recomandarea medicului, pentru corecția prin lentile de contact, care prezintă avantajul de a extinde câmpul vizual și de elimina distorsiunile provocate de rama ochelarului.

Citeste mai mult

Disconfortul asociat purtării lentilelor de contact

disconfortul lentilelor de contact

Disconfortul lentilelor de contact apare numai în timpul uzurii lentilelor și poate proveni fie din cauze specifice lentilelor de contact, fie din mediul înconjurător. Cauzele specifice ale lentilelor de disconfort ale lentilelor de contact includ umectabilitatea materialului lentilei, designul obiectivului, potrivirea lentilelor, modalitatea de purtare (uzură zilnică vs. uzură extinsă) și soluții de îngrijire a lentilelor.

Citeste mai mult

Cum să îndepartezi lentilele de contact blocate în interiorul ochiului?

lentilele blocate în ochiului

Îndepărtarea lentilelor de contact blocate se poate realiza extrem de ușor, dacă urmezi câteva sfaturi indicate de către specialiști. Înainte de toate, însă, nu este niciun fel de motiv să te panichezi, întrucât lentilele de contact nu se pot pierde niciodată în interiorul ochilor, contrar credinței populare care circulă pe toate căile de comunicație.

Citeste mai mult