Blog

Pot lentilele de contact să rămână în interiorul ochilor?

lentilele de contact să rămână în ochilor

Lentilele de contact pot rămâne în interiorul ochiului pentru o perioadă mai lungă de timp. Deși acest lucru se petrece foarte rar, ce-i drept, unele persoane pot primi un fragment un fragment de lentilă sub pleoapă fără să își dea seama. De obicei, lentilele pot fi îndepărtate de sub pleoape, prin clătirea ochilor cu soluție și prin masarea pleoapelor până când lentila este îmdepărtată.

Citeste mai mult

Îndepărtarea corectă a lentilelor de contact

Îndepărtarea lentilelor

Și la îndepărtarea lentilelor trebuie să urmezi procedurile de igienă ca în cazul aplicării lentilelor de contact. Lentilele de contact au întotdeauna tendința de a se centra pe mijlocul suprafeței ochiului și de a ieși cu maximă ușurință, mai ales atunci când ești pe deplin familiarizat cu procedura îndepărtării acestora la finalul unei zile și cu respectarea regulilor privind îndepărtarea corectă.

Citeste mai mult

Aplicarea lentilelor de contact

aplicarea lentilelor de contact

Prima aplicarea a lentilelor de contact ar trebuie să aibă loc, întotdeauna, sub supravegherea unui specialist medical care te va sfătui, în permanență, cum să faci mai bine acest lucru. Prezenta sa facilitateaza, în mod obiectiv, învățarea procedurii de aplicare a lentilelor de contact, deoarece el are posbilitatea de a-l monitoriza pe pacient în tot ceea ce face și îi poate corecta eventualele erori care pot influenta pozitionarea eficienta a lentilelor de contact.

Citeste mai mult

Cum păstrăm lentilele de contact în recipiente speciale?

recipientele pentru lentilele de contact

Lentilele de contact se curăță zilnic, se scot și se depozitează în recipiente speciale dedicate acestora. Care sunt avantajele recipientelor pentru lentilele? Recipientele de păstrare pot reprezenta surse de bacterii. După folosire este necesar să fie golite, curăţate și clătite cu soluţii sterile recomandate, iar apoi lăsate să se usuce la aer.

Citeste mai mult

Lentilele de contact - solutia ideala la ochelarii

lentilele de contact imbunatatire constanta

Numeroase cercetări de specialitate au căutat să demonstreze impactul perechilor de lentile de contact moderne asupra sănătății ochilor copiilor, adolescenților și tinerilor. Întrucât ochiul uman este în plin proces de dezvoltare, este lesne de înțeles de ce, în această perioadă regăsim cel mai însemnat procent de populație la care apar primele probleme de vedere.

Citeste mai mult

Ghid de utilizare lentile de contact

ghid de utilizare lentile de contact

Noua generație de lentile de contact aduce cu sine un nivel mult mai ridicat de hidratare la nivelul ochilor, ceea ce însemna evitarea riscurilor de uscare prematură a ochilor. În al doilea rând, respectând regulile specificate de către producătorii de accesorii medicale în cuprinsul unui ghid de lentile de utilizare lentile de contact, pacienții sunt fericiți de riscul apariției infecțiilor sau alergiilor oculare.

Citeste mai mult

Afecțiunile oftalmologice si lentilele de contact

afecțiunile oftalmologice si lentilele de contact

Un subiect de interes general asupra căruia intenționăm să ne concentrăm atenția este acela legat de afecțiunile oftalmologice și tipurile de lentile de contact care ajută la corectarea acestora. Despre afecțiunile oftalmologice frecvent semnalate în rândul pacienților care comandă lentile de contact pe baza prescripțiilor medicale dorim să precizăm faptul că în rândul celor cu incidență ridicată: miopia, hipermetropia, astigmatismul și presbiopia.

Citeste mai mult

Despre ochi și vedere

despre ochi și vedere

De-a lungul timpului, s-au conturat mai multe păreri despre îngrijirea lentilelor de contact. Cu toate aceste, procedura de curățare, îngrijire și conservarea acestora în recipiente special create de către producători respectă de regulă pașii standard descriși în instrucțiunile de utilizare și curățare a lentilelor.

Citeste mai mult