Soluții pentru îngrijire

Vizualizare ca Grila Lista

27 Articole

pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista

27 Articole

pe pagina

Soluții pentru lentile de contact

Utilizarea lentilelor de contact se dovedește o alternativă confortabilă la utilizarea ochelarilor de vedere, care pot face ca utilizatorii să își limiteze activitățile lor, din cauza afecțiunilor oculare. Desigur, utilizatorii de ochelari pot trece la utilizarea de lentile de contact, după efectuarea unui consult oftalmologic prealabil amănunțit și aprobarea din partea medicului oftalmolog În mod curent, majoritatea purtătorilor de ochelari sunt eligibili pentru a purta lentile de contact. O îngrijire sistematică a lentilelor de contact prin utilizarea unor soluții de îngrijire adecvate și soluții dezinfectante este necesară pentru a menține lentilele de contact, în stare bună. Lentilele de contact s-ar putea deteriora sau vederea ar putea să scadă în cazul absenței unei îngrijiri minuțioase a lentilelor de contact.

Tipuri de soluții

Soluțiile pentru lentile de contact, pentru îngrijire și dezinfectare, trebuie să fie baza unei îngrijiri zilnice pentru toate sortimentele de lentile de contact. Este important să reamintim că nu toate soluțiile sunt potrivite pentru toate tipurile de lentile de contact, și nu toate soluțiile sunt la fel. În plus, soluțiile de îngrijire diferă de soluțiile dezinfectante. În general, toate soluțiile ajută la dezinfectarea lentilelor, dar nu toate soluțiile pot fi considerate ca fiind soluții multifuncționale. Soluțiile de îngrijire și dezinfectare curăța și îndepărteză depunerile de proteine de pe suprafața lentilelor de contact. Soluțiile sunt realizate din ingrediente diferite, prin urmare, există soluții pentru lentile de contact și soluții pentru ochii purtătorului.

Pe piață sunt disponibile două sortimente de soluții pentru lentile de contact: soluții pentru lentile de contact moi și soluții pentru lentile de contact rigide. Soluțiile pentru lentile de contact moi nu pot fi utilizate cu lentile de contact rigide și vice-versa, pentru a nu deteriora lentilele de contact. Soluțiile pentru lentilele de contact sunt, de asemenea, de mai multe tipuri: multifuncționale și pe bază de peroxid. Soluțiile multifuncționale pentru lentile de contact sunt folosite la curățarea, dezinfectarea și în același timp, la păstrarea dispozitivelor în recipiente adecvate pentru lentile de contact.

De ce este utilizarea unor soluții de îngrijire atât de importanta?

Utilizarea soluțiilor pentru lentile de contact este necesară pentru a curăța lentilele de contact în mod eficient și pentru a le mentine într-o stare bună. Soluțiile de îngrijire sunt necesare pentru a mentine îngrijirea la lentilele de contact, în timp ce soluțiile dezinfectante elimină depozitele de proteine, împreună cu diferitele impurități de pe suprafața lor. Utilizarea soluțiilor pentru lentilele de contact nu este necesară pentru purtatorii de lentile de contact de unică folosință.

 • Ce sunt soluțiile pentru îngrijirea lentilelor de contact?

  Curățarea și întreținerea lentilelor de contact este necesară pentru îndepărtarea secrețiilor, a mucusului și a depozitelor ce se prind de lentilă pe toată durata putării. Dezinfectarea se face cu scopul de a înlătura germenii dăunători. Aceste procese sunt indispensabile în cazul lentilelor de contact săptămânale, bi-lunare, lunare sau lunarea și se realizează cu ajutorul soluțiilor de îngrijire pentru lentile de contact. Soluțiile pentru îngrijirea si întreținerea lentilelor de contact trebuie să îndeplinească următoarele atribuții: curățarea, îndepărtarea depunerilor proteice și lipidice, dezinfectarea, hidratarea lentilelor, dar și asigurarea confortului la purtare.

 • Câte tipuri de soluții lentile de contact sunt disponibile pe piață?

  Soluțiile pentru lentile de contact, pentru îngrijire și dezinfectare, trebuie să fie baza unei îngrijiri zilnice pentru toate sortimentele de lentile de contact. Este important să reamintim că nu toate soluțiile sunt potrivite pentru toate tipurile de lentile de contact, și nu toate soluțiile sunt la fel. Pe piață sunt disponibile două tipuri de soluții îngrijire, și anume: soluții multifuncționale și soluții pe bază de peroxid. Soluțiile multifuncționale sunt folosite pentru a curăța și dezinfecta lentilele. Atunci când folosiți acest tip de soluție, nu veți avea nevoie de mai multe produse cu diverse funcții, astfel sunt foarte ușor de folosit. Soluțiile pe bază de peroxid curăță și sterilizează lentilele de contact, însă necesită o atenție sporită la folosirea lor. Acest tip de soluție nu poate fi aplicat direct în ochi, întrucât pot provoca leziuni.

 • Poți folosi soluții lentile de contact dacă ai ochii sensibili?

  Cercetările medicale relevă faptul că nu există nicio interdicție sau incompatibilitate între utilizarea soluțiilor de îngrijire a lentilelor de contact și ochii sensibili. Substanțele dezinfectante elimină depozitele de proteine, împreună cu diferitele impurități de pe suprafața lor, nu produc leziuni sau iritații oculare sau înroșirea ochilor. Cu toate acestea, se recomandă utilizarea lor cu maximă precauție, în vederea preîntâmpinării oricăror efecte nedorite. Atenție la soluțiile pe bază de peroxid de hidrogen, acestea nu pot fi aplicate direct pe suprafața ochiului, existând risc crescut de apariție a unor leziuni.

Cei mai populari producători de soluții pentru lentile de contact

Unii dintre cei mai renumiți producători de solutii pentru lentile de contact sunt:

 • Alcon:
  • Opti Free Express - soluție multifuncțională dezinfectanta pentru toate tipurile de lentile de contact moi.
 • Bausch&Lomb:
  • Biotrue® - o soluție multifuncțională, care combină cele mai noi soluții inspirate din anatomia ochiului cu un sistem de dezinfectant dublu.
  • ReNu MultiPlus - o soluție de îngrijire multifuncțională pentru toate tipurile de lentile de contact.